PlusΕπικαιρότητα

Σε πλειστηριασμό για νέο αγοραστή το μυθικό παλάτι του Βγενόπουλου (Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ)

Νέο πυργοδεσπότη για την ιδιοκτησία του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη αναζητά ο δικηγόρος των κληρονόμων, με την οριστική ημερομηνία εκποίησης της κατοικίας να έχει οριστεί σε ένα μήνα και κάτι από σήμερα.

Με πισίνα 103 τετραγωνικών και πύργο 16 μέτρων, το παλάτι Βγενόπουλου στην Εκάλη, δύσκολα θα μείνει στα αζήτητα, παρά την τιμή των 4,2 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με την έκθεση των εκτιμητών, στο σπίτι (απέχει 600 μέτρα από το Ekali Club) υπάρχει στεγασμένος χώρος BBQ με ξύλινη πέργκολα και με πέτρινες επενδύσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα και μικρό γήπεδο μπάσκετ στο ανατολικό τμήμα.

Οι νόμιμοι κληρονόμοι του εκλιπόντα επιχειρηματία αποφάσισαν να μη διοικήσουν το ενεργητικό της κληρονομιάς.

Μετά από αίτηση της Αρετής Σουβατζόγλου και των Μελίνας και Φίλιππου Βγενόπουλου εκδόθηκαν αποφάσεις εκούσιας δικαιοδοσίας του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου, με τις οποίες παρασχέθηκε σε αυτούς το δικαίωμα να παραχωρήσουν την κληρονομιαία περιουσία κατά την αναλογία του κληρονομικού δικαιώματος εκάστου προς τους δανειστές και τυχόν κληροδότες του Ανδρέα Βγενόπουλου, που πέθανε αιφνιδίως το 2016, χωρίς να αφήσει διαθήκη.

Τι περιλαμβάνει η πολυτελής κατοικία

Συγκεκριμένα, το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, επιφάνειας 3.533 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού οδού Πάρνηθος, η οποία συνδέει τη λεωφόρο Θησέως με την παράπλευρη οδό του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Λαμίας, μια έκταση στην οποία υπάρχει έως και λίμνη.

Σε αυτήν την έκταση έχει ανεγερθεί μια μονοκατοικία, η οποία αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή, αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι, ώστε να συνιστούν μία μονοκατοικία.

Η συνολική δόμηση είναι 1.604,72 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.212,86 τ.μ. αποτελούν χώρους κύριας χρήσης (1.123,86 τ.μ. ανωδομής και 89 τ.μ. υπογείου), ενώ τα 391,86 τ.μ. υπόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης.

Το παλαιότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στην πρόσοψη επί της οδού Πάρνηθος και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο όροφο, 2ο όροφο και απόληξη κλιμακοστασίου – πύργο, το οποίο αποτελεί και ένα στοιχείο που προσδίδει μοναδικότητα στο ακίνητο.

Οπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο τμήμα της κατοικίας πιθανώς να κατασκευάστηκε αρχικά περί το 1930 και με μικρές προσθήκες με άδεια οικοδομής του 1994 οπότε και πραγματοποιήθηκε μερική ανακαίνιση.

Επίσης, εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε από λιθοδομή με εξωτερικά και εσωτερικά επιχρίσματα, ενώ φέρει τετράριχτη κεραμοσκεπή.

Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και ο πύργος

Το στυλ της εντυπωσιακής μονοκατοικίας είναι παραδοσιακό με γύψινες διακοσμητικές διαμορφώσεις εσωτερικά στις οροφές, τονίζει το Capital.gr. Διαθέτει επίστρωση δαπέδων με ξύλο καλής ποιότητας, μάρμαρα είτε πλάκες μαρμάρου. Τα κουφώματα είναι από ξύλο και τα υαλοστάσια διπλά, ενώ τα εξώφυλλα είναι από ξύλο. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο μεγάλου ύψους περιλαμβάνει, χώρο υποδοχής, διαδρόμους, χώρους σαλονιού και τραπεζαρίας κάθε ένας με τζάκι, κουζίνα, γραφείο, λουτρό, W.C. και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο τμήμα της πρόσοψης διαθέτει εξώστη.

Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο master με τζάκι (έχει μετατραπεί σε χώρο καθιστικού) και με λουτρό (στο οποίο έχει τοποθετηθεί βασιλική μπανιέρα – κειμήλιο), βεστιάριο και χωλ, διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια με άλλο ένα λουτρό.

Το κυρίως λουτρό έχει μαρμάρινες επενδύσεις λευκής απόχρωσης στους τοίχους με περιμετρικές μπορντούρες σκούρας απόχρωσης σε γεωμετρικά σχήματα. Η μπανιέρα είναι από λαξευμένο μάρμαρο και διαθέτει επιδαπέδια μπαταρία μπανιέρας κλασικού τύπου. Στους τοίχους του λουτρού υπάρχουν επίτοιχα φωτιστικά κλασικού τύπου. Οι εξώστες του ορόφου έχουν δάπεδα από μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης με γεωμετρικά σχέδια σε συνδυασμό με λεπτότερες μαρμάρινες πλάκες σκούρας απόχρωσης.

Οι εξώστες του ορόφου έχουν δάπεδα από μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης με γεωμετρικά σχέδια σε συνδυασμό με λεπτότερες μαρμάρινες πλάκες σκούρας απόχρωσης.

Ο 2ος όροφος (σοφίτα) περιλαμβάνει διάδρομο και χώρο γυμναστηρίου, μασάζ, και καθιστικού με λουτρό. Η κατακόρυφη επικοινωνία των ορόφων πραγματοποιείται από εσωτερικό ανελκυστήρα καθώς και από κλιμακοστάσιο το οποίο συνεχίζεται ως την απόληξή του και διαμορφώνει έναν πύργο Βαυαρικού στυλ και τεχνοτροπίας ο οποίος καθιστά το ακίνητο μοναδικό στην Ελλάδα.

Ο πύργος φτάνει σε ύψος περίπου 16 μέτρα και από την υψηλότερη στάθμη προσφέρει ανεμπόδιστο ορίζοντα προς την εγγύς και ευρύτερη περιοχή. Ο πύργος έχει πολυγωνική κάτοψη με τοξωτά παράθυρα και πολυγωνική στέγη με εμφανείς στηρίξεις. Η εσωτερική ελικοειδής σκάλα του πύργου είναι ξύλινη με σκαλιστή ξύλινη κουπαστή ενώ τμήμα των σκαλοπατιών είναι επενδεδυμένο με μοκέτα. Τα κουφώματα στην απόληξη του πύργου είναι ξύλινα ανοιγόμενα με τοξωτά υπέρθυρα και μικρούς τετράγωνους υαλοπίνακες σε σκούρα καφέ απόχρωση.

Το νέο κτίσμα

Το νεότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου, σε επαφή με το παλαιό τμήμα και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο.

Το τμήμα αυτό της κατοικίας κατασκευάστηκε περί το 2003 με άδεια οικοδομής του 2002 και είναι πιθανότατα κατασκευή με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και στοιχεία πληρώσεως οπτοπλινθοδομές, με εξωτερικά και εσωτερικά επιχρίσματα. Το στυλ του είναι αντίστοιχο της εποχής κατασκευής του.

 

Συνοπτικά, ως γενικά χαρακτηριστικά, εσωτερικά, διαθέτει επίστρωση δαπέδων με ξύλο καλής ποιότητας είτε πλάκες γρανίτη. Τα κουφώματα είναι από αλουμίνιο και τα υαλοστάσια διπλά, ενώ τα εξώφυλλα είναι ρολά ηλεκτρικά ανοιγόμενα.

Επιπλέον διαθέτει ψευδοροφές γυψοσανίδας με σποτ επ’ αυτών και κρυφούς φωτισμούς. Πλησίον του κεντρικού κλιμακοστασίου υπάρχει μικρό αίθριο, που προσφέρει άπλετο φυσικό φωτισμό.

Το υπόγειο περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους, λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα και χώρο ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού πισίνας ως βοηθητικές χρήσεις, ενώ με ξεχωριστή είσοδο περιλαμβάνει χώρους κύριας χρήσης (κατοικίες προσωπικού).

Στο τμήμα των βοηθητικών – αποθηκευτικών χώρων διαθέτει δάπεδα βιομηχανικού τύπου και πυράντοχη εσωτερική θύρα. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο σαλοτραπεζαρίας με τζάκι, μικρό καθιστικό, κουζίνα, χώρο γραφείου-playroom, λουτρό, διαδρόμους και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο νοτιοανατολικό τμήμα διαθέτει ισόγειoυς ημιυπαίθριους χώρους, με άμεση πρόσβαση στον χώρο της πισίνας.

Ο χώρος του καθιστικού έχει ξύλινο δάπεδο, τζάκι μινιμαλ σχεδίου επενδεδυμένο με πυρότουβλα, οροφές γυψοσανίδας με κρυφό φωτισμό και σποτ φωτισμού. Ο κλιματισμός του χώρου γίνεται από εσωτερικό σύστημα κλιματιστικών μονάδων. Ο χώρος της κουζίνας περιλαμβάνει εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια μίνιμαλ σχεδίου και πάγκο εργασίας από φυσικό γρανίτη. Το δάπεδο στο χώρο της κουζίνας είναι από κεραμικά πλακίδια τεχνητής παλαίωσης.

Ο δεύτερος χώρος καθιστικού-γραφείου έχει ξύλινο δάπεδο εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια με ράφια και οροφή γυψοσανίδας με σποτ φωτισμού και εσωτερική μονάδα κλιματισμού. Το λουτρό ισογείου έχει ξύλινες επενδύσεις με εντοιχισμένα ερμάρια, επικαθήμενο μαρμάρινο νιπτήρα και εντοιχισμένα είδη υγιεινής.

Ο 1ος όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο master με τζάκι και με λουτρό με jacuzzi, τρία ακόμη υπνοδωμάτια με δύο λουτρά, διάδρομο και χωλ με χώρο γραφείου και βοηθητικούς-αποθηκευτικούς χώρους. Το λουτρό στο master υπνοδωμάτιο έχει επενδύσεις σε δάπεδο και τοίχους από κεραμικά πλακίδια σε γεωμετρικά σχέδια, jacuzzi, μεγάλους καθρέπτες, μαρμάρινο πάγκο με υποκαθήμενο νιπτήρα, ψευδοροφή γυψοσανίδας με σποτ φωτισμού και επίτοιχα φωτιστικά.

Ολα τα υπνοδωμάτια έχουν ξύλινα δάπεδα, ψευδοροφές γυψοσανίδας με σποτ φωτισμού και εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια. Ολα τα λουτρά του ορόφου έχουν επένδυση σε τοίχους και δάπεδα από κεραμικά πλακίδια με εντοιχισμένα είδη υγιεινής και ψευδοροφές γυψοσανίδας. Ο διάδρομος κυκλοφορίας έχει ξύλινο δάπεδο και εντοιχισμένα ξύλινα ερμάρια λευκής απόχρωσης.

Η κατακόρυφη επικοινωνία των ορόφων πραγματοποιείται από εσωτερικό ανελκυστήρα καθώς και από δύο εσωτερικά κλιμακοστάσια, τα οποία παρέχουν πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα. Το δάπεδο των κλιμακοστασίων είναι ξύλινο και η κουπαστή είναι χτιστή με ξύλινη χειρολαβή.

Συνολικά, εσωτερικά η κατοικία διαθέτει 7 υπνοδωμάτια (εκ των οποίων τα 2 master) πλέον των υπνοδωματίων προσωπικού, 3 σαλόνια και 2 τραπεζαρίες, επιπλέον 2 καθιστικά και 2 κουζίνες, 2 ανελκυστήρες και συνολικά 6 τζάκια.

Η κατάστασή της κατοικίας κατά τον κρίσιμο χρόνο είναι πολύ καλή σε συνάρτηση με την παλαιότητά της και με το γεγονός ότι δεν έχει κατοικηθεί για τουλάχιστον 6 έτη.

Υπάρχουν μικρές φυσιολογικές φθορές, οι οποίες μπορούν να αποκατασταθούν με το αντίστοιχο εύλογο χρηματικό κόστος, το οποίο κρίνεται πολύ μικρό σε σύγκριση με τη συνολική αξία του ακινήτου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Plus