ΕπικαιρότηταΠολιτική

Σε Κροατία, Βέλγιο, Γερμανία και Ρουμανία θα ταξιδέψει τις επόμενες 15 ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέα περιοδεία στα Βαλκάνια, και όχι μόνο, προγραμματίζει τις προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται καταρχάς την προσεχή Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου να βρεθεί στην Κροατία προκειμένου να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς ο οποίος είχε επισκεφθεί την Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο για την σύνοδο κορυφής των Med9 (των μεσογειακών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και είχε απευθύνει πρόσκληση στον Έλληνα οικοδεσπότη, να επισκεφθεί τη χώρα του.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου να μεταβεί στη Ρουμανία προκειμένου να έχει επαφές με τον νέο πρωθυπουργό Νικολάι Τσιούκα (που επίσης του είχε απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα του, όταν είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο προκειμένου ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του).

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο μεσοδιάστημα, το διήμερο 16 και 17 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αφρικής. Ο κ. Μητσοτάκης μετέχοντας στις εργασίες, θα ζητήσει τη συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων για ακόμη μεγαλύτερη φύλαξη των ελληνικών συνόρων καθότι συμπίπτουν με τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη λήψη πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών πρωτίστως στο Αιγαίο καθώς επίσης και την παροχή ευκαιριών από την Ευρωπαϊκή Ένωση για νόμιμη μετανάστευση.

Τέλος, στις 18 Φεβρουαρίου θα πετάξει για το Μόναχο, καθώς στην εν λόγω γερμανική πολύ θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη Ασφαλείας. Θεωρείται η πιο σημαντική διοργάνωση στο είδος της, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή κορυφαίων πολιτικών και ειδικών σε ζητήματα ασφαλείας, εξοπλισμό και άμυνας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα