Περιφέρεια Βορείου ΑιγαίουΠεριφέρειες

Σε καραντίνα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Σε καραντίνα βρίσκεται ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

«Οι 12.500 βρίσκονται στο δρόμο προς τη Μυτιλήνη, ο δρόμος έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία. Υπάρχει κρίσιμη κατάσταση. Θα κάνουμε σύσκεψη, βρίσκομαι σε καραντίνα από χθες το βράδυ, ήρθα σε επαφή με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που διαγνώστηκε με κοροναϊό. Η κατάσταση ελέγχεται. Να δούμε αν μπορούμε να τους εγκαταστήσουμε στο στρατόπεδο του Καρά Τεπέ, ορισμένοι είναι εξαγριωμένοι» είπε ο κ. Μουτζούρης στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας τα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λέσβο, μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στις 8 Σεπτεμβρίου, στη Λέσβο υπάρχουν ήδη 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού, εκ των οποίων τα 16 συνδέονται με συρροές.

Οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ, καθώς πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία στη Λέσβο, 35 μάλιστα βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Close