ΕπικαιρότηταΤουρισμός

Σε επτά Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού η Σάμος!

Με τη συμμετοχή σε επτά Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού ξεκινά δυναμικά τις δράσεις του ο Δήμος Σάμου για το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Συγκεκριμένα στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού για το 2019 αποφασίστηκε η συμμετοχή στις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Πράγα, Λευκωσία, Βερολίνo, Βελιγράδι και Αθήνα.

Σκοπός αυτών είναι να προβληθεί και παρουσιαστεί η Σάμος ως υψηλής αξίας τουριστικός προορισμός, σε όλες τις κομβικές ευρωπαϊκές εκθέσεις τουρισμού που δέχονται χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

H επόμενη παρουσίαση της Σάμου είναι στην Σερβία και θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας και το γραφείο ΕΟΤ.

Ο τρόπος αυτός της «μονοθεματικής » προβολής, όπως έχει αποδειχθεί, εξασφαλίζει περισσότερο και ωφέλιμο χρόνο για την παρουσίαση, δεν οδηγεί σε συγκρίσεις προορισμών και εγγυάται μεγαλύτερη και ποιοτικότερη προβολή.

«My Greek Odyssey»

Στις δράσεις τουρισμού για το νέο έτος, συμπεριλήφθηκε επίσης η δημιουργία ντοκιμαντέρ για τη Σάμο, με τίτλο «My Greek Odyssey», που θα προβληθεί παγκοσμίως.

Το ντοκιμαντέρ αφορά ένα ωριαίο επεισόδιο που θα αποτυπώνει την παράδοση, την ιστορία, την γαστρονομία και τον τρόπο ζωής στο νησί.

Ο Δήμος Σάμου θα συμμετάσχει ακόμη, στην εκπομπή «ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ» που αφορά την πανελλήνια τουριστική προβολή του νησιού.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού και ο Δήμος Σάμου, προσπαθούν για ακόμη μία χρονιά να κατοχυρώσουν τη θέση του νησιού ως υψηλής αξίας προορισμό με το μεγάλο αποθετήριο πολιτισμού, περιβάλλοντος και ιστορίας που διαθέτει.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, είναι η συμμετοχή μας στον διεθνή διαγωνισμό «Greek Travel Awards In Scandinavia», που αποτελεί την πρώτη σημαντική πρωτοβουλία για τη Διεθνή ανάδειξη και επιβράβευση των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών στη Σκανδιναβική αγορά.

Παραλλήλως, σημειώνεται ότι η Σάμος συμμετέχει με δύο υποψηφιότητες οι οποίες αφορούν την κατηγορία καλύτερου νησιωτικού προορισμού (Best Island Destination) και καλύτερου προορισμού παραλίας (Best Beach Destination).

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα