ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Σε δημοπρασία τα ιστορικά γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου (VIDEO)

Τα ιστορικά και εμβληματικά γυαλιά οράσεως του Ανδρέα Παπανδρέου θα βγουν σε δημοπρασία.

Την είδηση αποκάλυψε ο γιος του Νίκος Παπανδρέου.

Μιλώντας στο “Πρωινό”, τόνισε ότι πρόκειται για μια δημοπρασία για καλό σκοπό και έτσι αποφάσισε να δώσει στην διαδικασία τα ιστορικά γυαλιά του πατέρα του.

Την πρωτοβουλία για τη δημοπρασία, πήρε η φιλανθρωπική Οργάνωση της Μαρίνας Βερνίκου, η οποία συγκεντρώνει αντικείμενα διασήμων και τα δημοπρατεί.

Τα χρήματα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ή οργανώσεις, η ιδρύματα που βοηθούν ανθρώπους και παιδιά που έχουν προβλήματα.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη συγκεκριμένη δημοπρασία, θα δοθεί στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε ότι την κίνηση αυτή με την δημοπράτηση των γυαλιών, εάν ζούσε, θα την επικροτούσε και ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου.

«Είναι φίλη η Μαρίνα Βερνίκου. Πιστεύω ότι θα άρεσε στον Αντρέα κάτι αντίστοιχο. Δεν νομίζω ότι έπαιρνε σοβαρά τα αντικείμενα. Δεν είχε τέτοια τρέλα. Και για καλό σκοπό έχει αξία κάτι τέτοιο. Δεν είναι ότι δίνουμε κάποιο γραπτό κειμήλιο. Κάτι που ήταν μέσα στη ζωή του που σήμερα ο κόσμος για κάποιο λόγο το θέλει, υποθέτω. Ειδικά σήμερα που υπάρχει πάθος για το παρελθόν του Αντρέα. Δεν έχουμε τόσα αντικείμενα, έχουμε αρχείο με ομιλίες, φωτογραφίες».

Αναφέρθηκε επίσης, και στην τιμή που θα ήθελε να πιάσουν τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου στη δημοπρασία.

«Εάν πήγαιναν 10.000 ευρώ, θα ήμουν χαρούμενος. Βάζω ψηλά τον πήχη αλλά δεν ξέρεις μέσα στη σημερινή τρέλα πώς πάει», ανέφερε ο γιος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα