ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Σε αυτά τα προϊόντα των S/M θα έρθουν σημαντικές αυξήσεις τον Φεβρουάριο

«Σαρώνει» στο πέρασμα του το νέο κύμα ανατιμήσεων στις τιμές των προϊόντων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τον Φεβρουάριο θα είναι μεγάλες οι διαφορές στα προϊόντα των Super Market.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open και για τον Φεβρουάριο εμφανίζονται αυξημένα τιμολόγια χονδρικής σε σειρά προϊόντων, όπως:

Απορρυπαντικά: θα αυξηθούν οι τιμές έως και 20%

Τυριά: ο τιμές τους θα σημειώσουν αύξηση έως και 18%

Ψωμί: Η τιμή του θα “τσιμπήσει” έως και 15%

Ελαιόλαδο: Η τιμή του θα αυξηθεί έως 11%

 

Market pass: Αντίστροφη μέτρηση για την κάρτα αγορών

Υπενθυμίζεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, για αγορές σε σουπερμάρκετ, φούρνους, μίνι-μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Τα συγκεκριμένα ποσά θα πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του Market Pass αναμένεται να ανοίξει από 1η Φεβρουαρίου του 2023, ενώ από το τέλος του ίδιου μήνα εκτιμάται ότι θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν έξι μήνες μετά.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα