ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Σε αργία ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ Δημήτρης Νικολάου για την επιλογή του σταθμάρχη

Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έθεσε σε αργία τον Επιθεωρητής του ΟΣΕ, Δημήτρη Νικολάου, για την επιλογή του σταθμάρχη στη Λάρισα, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας.

Απολογείται ο σταθμάρχης σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας απολογείται την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023.

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορός του, Στέφανος Παντζαρτζίδης, ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ευθύνες να στραφούν και σε άλλα πρόσωπα.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα