ΕπικαιρότηταΠολιτική

Σαρμάς στο Υπουργικό Συμβούλιο: Να είμαστε αμερόληπτοι, ουδέτεροι και αντικειμενικοί

«Η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση», σημείωσε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, που προανήγγειλε νέα συνεδρίαση για αύριο, στην οποία θα τεθούν προτεραιότητες και κατευθύνσεις.

Οπως τόνισε ο κ. Σαρμάς, «πρέπει να είμαστε αμερόληπτοι και αντικειμενικοί και να σταθμίζουμε τις πράξεις μας ώστε να μην θεωρηθεί ότι συνιστούν παρέμβαση υπέρ ή κατά μιας παράταξης στην προεκλογική περίοδο».

Ειδικότερα, ο κ. Σαρμάς, είπε: “Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στο έργο σας. Σας κάλεσα σε ένα σύντομο Υπουργικό Συμβούλιο, γιατί ήθελα τώρα που θα παραλάβετε το υπουργεία σας να δώσω ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές πριν από το αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική που δεν είναι κανονική, αλλά για μερικές εβδομάδες όπως απαιτεί το Σύνταγμα και ο Νόμος. Το πρώτο που ήθελα να πω, είναι ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και προεδρεύεται από έναν εκ των προέδρων των ανωτάτων δικαστικών. Το ίδιον της δικαστικής εξουσίας είναι η αμεροληψία και η ανεξαρτησία. Για να ορίσει το Σύνταγμα έτσι, σημαίνει ότι θέλει μια κυβέρνηση ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως να σταθμίζουμε τις πράξεις μας, γιατί είναι εύκολο η πράξη να θεωρείται ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, ώστε να μη στοιχειοθετείται ότι αποτελούν παρέμβαση υπέρ της μίας ή της άλλης πολιτικής παράταξης στην προεκλογική περίοδο που είναι σε εξέλιξη”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα