ΔήμοιΔήμος Ιλίου

«Ροζ» το Δημαρχείο Ιλίου κατά του καρκίνου του μαστού

Πιστός στο ραντεβού του με τον «Μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», όπως έχει καθιερωθεί ο Οκτώβριος, είναι και φέτος ο Δήμος Ιλίου.

Συμμετέχοντας για μια ακόμα χρονιά στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης, με στόχο τη σωστή πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία, το Δημαρχείο Ιλίου φωταγωγήθηκε με ροζ χρώμα, δίνοντας με τον τρόπο αυτόν το δικό του στίγμα, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Παραλλήλως, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου πραγματοποιεί προληπτικές δράσεις, όπως δωρεάν ετήσιο πρόγραμμα εξετάσεων μαστογραφίας και τεστ ΠΑΠ, ενημερωτικές καμπάνιες κ.ά.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η θεσμοθέτηση του Οκτωβρίου ως μήνα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού αποτελεί, για όλες τις γυναίκες, ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού της ζωής τους: Το ραντεβού με την πρόληψη. Είναι η πιο ουσιαστική υποχρέωση που έχουν απέναντι στον εαυτό τους και στους ανθρώπους που αγαπούν. Γιατί η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές και οι ζωές μας είναι πολύτιμες για να τις αφήνουμε στην τύχη»…

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι