FeaturedPlusΕπικαιρότητα

Ριζότο με μανιτάρια, μπέικον και κόκκινο κρασί

Ενα απολαυστικό ριζότο, είναι πάντοτε ένα από τα αγαπημένα πιάτα για μικρά και μεγαλύτερα “παιδιά”.

ΥΛΙΚΑ

Λίγη τριμμένη ρίγανη ή θυμάρι

1,5 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί (ξηρό)

1,3 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα

6 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον

200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα ή ρεγκάτο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

2,5 ποτήρια ρύζι για ριζότο ή ρύζι Καρολίνα

1 καρότο τριμμένο

1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)

1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κύβους)

1 μερίδα ζωμός λαχανικών

1 μερίδα ζωμός βοδινού (διαλυμένος σε 2,5 ποτήρια νερό)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο αλεσμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο, το μπέικον, τις πιπεριές, το μαϊντανό, τη ρίγανη (ή το θυμάρι) και τον ζωμό λαχανικών, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το ρύζι, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε το ρύζι στη φωτιά, για να σοταριστεί καλά.

Ρίχνουμε σταδιακά το περισσότερο κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς.

Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού και αφήνουμε το ρύζι στη φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να στεγνώσει.

Πασπαλίζουμε το ριζότο με το υπόλοιπο κόκκινο κρασί και την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

 

Καλή σας όρεξη!

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured