ΔήμοιΔήμος Αθηναίων

Τα «πάρκα τσέπης» της Αθήνας κάνουν μέσω του Reuters τον γύρο του κόσμου

Τα πάρκα τσέπης που έχουν αγκαλιαστεί από τους Αθηναίους πολίτες, κάνουν τώρα τον γύρο του κόσμου.

Ο Δήμος της Αθήνας έχει ήδη δημιουργήσει τρία πάρκα τσέπης στην Κυψέλη, τον Κολωνό και το Παγκράτιδίνοντας «ανάσα» δροσιάς, αλλά και χρώμα σε τρεις πυκνοδομημένες περιοχές, που στερούνται του πράσινου ελεύθερου χώρου.

Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής προβλέπει τη δημιουργία περισσότερων πρότυπων πάρκων στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης, ώστε να αναγεννηθούν χώροι που έχουν αφεθεί εδώ και πολλά χρόνια στην τύχη τους.

Το Reuters εντόπισε τα «πάρκα τσέπης» της Αθήνας και έκανε εκτενές ρεπορτάζ,

Μεταξυ άλλων, χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «μικρά οικόπεδα που κάποτε ήταν γεμάτα σκουπίδια και άναρχη βλάστηση, μεταμορφώνονται σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η χρόνια ρύπανση».

Με δήλωσή του που φιλοξενείται στο αφιέρωμα του Πρακτορείου Reuters, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τονίζει για τη δημιουργία των πάρκων τσέπης:

«Εχει να κάνει με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, τη μείωση των θερμοκρασιών, την παροχή ποιότητας ζωής και τη δημιουργία νέων σημείων αναφοράς εντός της πόλης».

Το δημοσίευμα εστιάζει και στην πηγή του προβλήματος που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα, με την «… πληθυσμιακή έκρηξη που υπήρξε τις δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η μετανάστευση από αγροτικές περιοχές πυροδότησε την άναρχη δόμηση».

Από το αφιέρωμα του Πρακτορείου Ειδήσεων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα σιντριβάνια της πρωτεύουσας, τα οποία, όπως αναφέρεται, μετά από πολλά χρόνια επισκευάζονται, «συμβάλλοντας στη μείωση της θερμοκρασίας, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι