Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ραντεβού στο ΟΑΚΑ για το 2o Olympic Stadium Run

 

Ολα είναι έτοιμα για τη μεγάλη αθλητική γιορτή στο ΟΑΚΑ, το 2o Olympic Stadium Run «Νίκος Δούσης Ρασσιάς», που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης».

Με αφετηρία και τερματισμό μέσα στο κορυφαίο στάδιο της χώρας, αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα, αυτή την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, να τρέξουν στα κουλουάρ του ΟΑΚΑ και να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

«Οι δρομικοί αγώνες στη βόρεια Αθήνα έχουν πλέον μόνιμη έδρα το ΟΑΚΑ» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, σε συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ όπου ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την εκκίνηση.

Και εφέτος, προσέθεσε, «αποσκοπούν στην ενίσχυση των δράσεων του Σωματείου «Μάχη» για τα αυτοάνοσα νοσήματα και διεξάγονται στη μνήμη του Μαρουσιώτη γιατρού της Ειρήνης, Νίκου Δούση-Ρασσιά».

Επίσης, γνωστοποίησε ότι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΟΑΚΑ, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και ψηφιακού υλικού από την πλούσια ανθρωπιστική του δράση.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους χορηγούς που συνδράμουν υποστηρίζοντας τη «Μάχη» για τα αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου που θα οδηγεί την κούρσα των 5 και 10 χιλιομέτρων, υπενθυμίζοντας την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής σε σχετικές οικολογικές δράσεις με την εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους.

Στη συνάντηση εργασίας μετείχαν εκπρόσωποι της διοίκησης του ΟΑΚΑ και των χορηγών, η πρόεδρος του Σωματείου «Μάχη» για τα αυτοάνοσα νοσήματα, Έλλη Σπυροπούλου, και, η σύζυγος του αείμνηστου Νίκου Δούση-Ρασσιά, Έρρικα Καλογεροπούλου-Δούση.

Το 2ο Olympic Stadium Run αποτελεί την πρόβα τζενεράλε δύο εβδομάδες πριν τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και εντάσσεται στις δράσεις του Συνεργατικού Σχηματισμού Discover North Athens που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής, για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της βόρειας Αθήνας και την αύξηση της επισκεψιμότητάς της.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό t-shirt του αγώνα, ενώ θα έχουν υγειονομική υποστήριξη, ασφαλιστική κάλυψη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και υδροδοσία με τους διοργανωτές και τους χορηγούς να επιφυλάσσουν αρκετές εκπλήξεις και για τους δρομείς, αλλά και για τους θεατές.

Την τεχνική επιμέλεια των αγώνων έχει αναλάβει η εταιρεία «All About Running».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής