ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ράνια Σβίγκου: Στις εκλογές θα τεθεί το ερώτημα: προοδευτική κυβέρνηση ή φιλελευθερισμός;

Συνέντευξη στην εφημερίδα Realnews και στον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό παραχώρησε η Ράνια Σβίγκου.

Η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑΠΣ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι προσεχείς εκλογές θα έχουν ένα και μόνο ερώτημα: προοδευτική κυβέρνηση, που να εργάζεται για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή, για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, για τις λαϊκές ανάγκες, για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, ή μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που αντιμετωπίζει την παιδεία και την υγεία ως εμπόρευμα, περιστέλλει εργασιακά δικαιώματα, οδηγεί τους νέους στη μετανάστευση και μεγάλες μερίδες της κοινωνίας στη φτωχοποίηση»;

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας και τις ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, η Ράνια Σβίγκου αναφέρει ότι «στην Ισπανία και την Πορτογαλία, οι αντίστοιχες προοδευτικές κυβερνήσεις διαπραγματεύθηκαν με την Ε.Ε., και υλοποίησαν φιλολαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Αντίθετα, εδώ, την ώρα που οι πολίτες κόβουν ακόμα και από τα βασικά αγαθά για να πληρώσουν το ρεύμα, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα προστασίας των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας. Εχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Δυτική Ευρώπη, και μας λένε ότι “ο τζάμπα πέθανε”. Οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί, και ο κ. Γεωργιάδης απαντά στους απελπισμένους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν ότι “εξαιρουμένων των φόρων” έχουμε τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη»

Η κυρία Σβίγκου υπενθυμίζει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το περασμένο φθινόπωρο, όταν άρχισε να αυξάνεται δραματικά το ηλεκτρικό, έχει καταθέσει μια σειρά από προτάσεις και τροπολογίες για την ανακούφιση του κόσμου. Η κυβέρνηση τις απέρριψε, όπως δεν υιοθέτησε καν τις προτάσεις της Κομισιόν”.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά: «Την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας «προβάλλει διεκδικήσεις πέρα από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν έχει συγκροτημένη, σαφή και συνεκτική στρατηγική, που να αξιοποιεί τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και το ευρωπαϊκό πλαίσιο για να πιέσει την Τουρκία για επιστροφή σε έναν βιώσιμο διάλογο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παραμένει προσηλωμένη στο δόγμα του πιστού και πρόθυμου συμμάχου των ισχυρών και κινείται χωρίς πυξίδα και σχέδιο».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα