ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ραγκούσης: Αν ήμουν πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, θα είχα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός και μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας Γιάννης Ραγκούσης άσκησε σκληρή κριτική στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και διαφώνησε με την πολιτική, ενώ διαβεβαίωσε ότι «η Προοδευτική Συμμαχία ήλθε για να μείνει».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «εάν εγώ ήμουν πρόεδρος, το κόμμα δεν θα έφερε το όνομα ΚΙΝΑΛ. Θα είχε ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και από εμάς, δεν θα είχαμε ποτέ χαρακτηρίσει τη Novartis σκευωρία και θα είχαμε συνεργαστεί με την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση Καμμένου».

Επίσης σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ένα δεξιό κόμμα το οποίο είναι έτοιμο να κάνει κυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη και δήλωσε: «Εγώ θα έκανα ό,τι κάνουν σήμερα οι Ευρωπαίοι Ευρωσοσιαλιστές, όχι αυτό που κάνει η κ. Γεννηματά».

Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης αποκήρυξε το χαρακτηρισμό ότι είναι «πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε: «Εγώ δεν είμαι πουλέν κανενός. Εγώ παίρνω την ευθύνη να λέω αυτά που πιστεύω. Είμαι ένας μέλος μιας προσπάθειας την οποία την πιστεύω και πάρα πολύ».

Με την ιδιότητα του πρώην υπουργού ο κ. Ραγκούσης μιλώντας για τον Δημόσιο Τομέα, υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση εκτίθεται όταν μιλάει για διόγκωση του δημόσιου τομέα, καθώς όπως είπε, «ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν που ήταν το 2015» και συμπλήρωσε: «Αυτός που ξεκίνησε την αύξηση των συμβασιούχων ήταν ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης»

Αναφερόμενος στην κριτική που είχε ασκήσει στον Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, ο Γιάννης Ραγκούσης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν μπορεί να σταθεί αυτή η κριτική καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη στάση του και την πολιτική του την διέψευσε.

Τέλος, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis υποστήριξε ότι «γυρίζει μπούμερανγκ σε αυτούς που τη χαρακτήρισαν σκευωρία» και συμπλήρωσε ότι «οι Μητσοτάκης και Γεννηματά διαπράττουν μέγα ολίσθημα όταν μιλούν για σκευωρία. Και όσοι επιμένουν από χθες, διαπράττουν υπονόμευση του κράτους δικαίου».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα