ΕπικαιρότηταΚόσμος

“Συγκρατημένα αισιόδοξος” ο Μακρόν για τις συνομιλίες με τον Πούτιν περί Ουκρανίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την Δευτέρα “συγκρατημένη αισιοδοξία” πριν από τις συνομιλίες που θα έχει στην Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία.

«Αναμένω με συγκρατημένη αισιοδοξία την συνάντηση, αλλά δεν πιστεύω σε άμεσα θαύματα», δήλωσε ο Μακρόν καθ’ οδόν προς τη Μόσχα, μιλώντας στο αεροπλάνο στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στη,  πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Τον πήχη είχε χαμηλώσει νωρίτερα και το Κρεμλίνο, λέγοντας ότι η συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν θα είναι «πολύ σημαντική», αλλά δεν αναμένεται κάποια ρηξικέλευθη εξέλιξη.

Η Μόσχα περιμένει από τον πρόεδρο της Γαλλίας να προτείνει «τρόπους για την άμβλυνση των εντάσεων στην Ευρώπη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η κατάσταση είναι υπερβολικά πολύπλοκη για να περιμένει κανείς αποφασιστικής σημασίας εξέλιξη κατά τη διάρκεια μίας και μόνης συνάντησης», επέμεινε ο Πεσκόφ. «Ο Μακρόν είπε στον Πούτιν ότι έρχεται με ιδέες σε αναζήτηση ύφεσης».

Πηγή: in.gr

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα