ΕλλάδαΕπικαιρότητα

“Στοπ” στην δίωξη κατά της ηλικιωμένης που προσπάθησε να κλέψει φαγητό από S/M στο Ιλιον – Δείτε την τεράστια οργή των πολιτών στo Twitter

Συγκλονιστική είναι η ιστορία που ήρθε στην δημοσιότητα με μία ηλικιωμένη στο Ιλιον να αναγκάζεται λόγω οικονομικών προβλημάτων να κλέψει από σούπερ μάρκετ της αλυσίδας “Lidl”, προϊόντα συνολικής αξίας 40 ευρώ, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η εταιρεία να προχωρήσει σε μήνυση εναντίον της, κίνηση που προξένησε αλγεινή εντύπωση.

Οπως ανέφερε το Open, η γιαγιά έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 35 ευρώ. Oταν έγινε αντιληπτή από το κατάστημα, ο υπεύθυνος κάλεσε την Αστυνομία, παρά τις παροτρύνσεις των άλλων πελατών, οι οποίοι μάλιστα θέλησαν να πληρώσουν το ποσό.

Τελικά, η Αστυνομία προσήγαγε την 70χρονη, με την ίδια να αναφέρει στους αστυνομικούς ότι «από φτώχεια και πείνα τα έκανα όλα αυτά».

Οπως είπε, έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη και ότι με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι.

Οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς και ζήτησαν από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ να αποσύρει την μήνυση, με το νομικό τμήμα όμως να είναι ανένδοτο, ισχυριζόμενο ότι «η πάγια πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

 

«Προσπάθησε να αυτοκτονήσει»

Μια από τις γειτόνισσες της ηλικιωμένης, μιλώντας στο Open, είπε ότι «η γιαγιά πήρε 3 χάπια μαζί, προσπαθεί να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει ντροπή και φοβάται μη φτάσει στα αυτιά των παιδιών αυτός ο διασυρμός. Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Εμαθα πού μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ, ενώ έχει και μεγάλο δάνειο».

Σύμφωνα με την γειτόνισσα, η γιαγιά παίρνει 10.000 ευρώ σύνταξη τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία που έρχεται από τις ΗΠΑ, προκειμένου να μπορεί τουλάχιστον να περπατάει.

«Την έχουμε με ηρεμιστικά. Μου είπε με κλάματα ότι πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σε κάποιον μεγάλο παράγοντα ποδοσφαίρου και του ζητούσε βοήθεια, γιατί κάποτε είχε εργαστεί στην ομάδα».

Παρέμβαση για το περιστατικό αναμένεται να κάνει και ο Δήμος Ιλίου, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θα κάνουν προσπάθεια να ζητήσουν από την αλυσίδα να αποσύρει τη μήνυση.

Τελικά, η δίωξη δεν προχώρησε έπειτα από (αυτονόητη) παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

 

Υποχρεώθηκε να κάνει πίσω η Lidl Η ανακοίνωσή της

 

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοτική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

 

“Θύελλα” αντιδράσεων στα social media για την “Lidl”

Περισσότερα από 5.000 tweets σε λίγες ώρες, έκαναν το hashtag Cancel_LIDL πρώτο τρεντ στο Twitter.

Οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν «καμπάνια» στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Δείτε την οργή του κόσμου μέσω των tweets

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα