Περιφέρεια ΚρήτηςΠεριφέρειες

Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο : “Ογκολογία: Από την πρόληψη στη θεραπεία, ένας συνεχής δρόμος”

 

«Ογκολογία: Από την πρόληψη στη θεραπεία, ένας συνεχής δρόμος», είναι το θέμα του διήμερου συνεδρίου που οργανώνει η «Ασκληπιός Πρόληψις» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης στις 1 και 2 Φεβρουαρίου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Ibis Styles Heraklion Central στο Ηράκλειο.

Στο συνέδριο, που τελεί υπο την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου (ΙΣΗ) και των «Γυναικών στην Ογκολογία, W4O – Hellas» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Παθολογική Ογκολογική Κλινική ΠαΓΝΗ, το Ογκολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Ηρακλείου “Βενιζέλειο”, τον Σύλλογο Ασθενών “ΕΥΖΩ με τον Καρκίνο”, το διαγνωστικό κέντρο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Διάγνωσις» και το «Ασκληπιείον Κρήτης», διακεκριμένοι επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με την ειδικότητα της Ογκολογίας και όχι μόνο, με ομιλίες, συντονισμό και σχολιασμό, θα δώσουν το στίγμα της Ογκολογίας του παρόντος και του μέλλοντος.

Θα ανταλλάξουν απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις ενός γόνιμου επιστημονικού διαλόγου, μέσω του οποίου θα εμβαθύνουν σε ειδικά διαγνωστικά και θεραπευτικά ογκολογικά θέματα.

Ειδικότερα, θα απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:

*  Ποιες καινοτόμες ογκολογικές θεραπείες έκαναν τη διαφορά και άλλαξαν την πορεία της νόσου όπως την ξέραμε την τελευταία δεκαετία

*  Ποιες είναι οι θεραπευτικές προσεγγίσεις στον Γυναικολογικό Καρκίνο;

*  Γενόσημα και Βιο-ομοειδή: Ποιες οι ομοιότητες, οι διαφορές και οι ευκαιρίες στη θεραπεία του καρκίνου;

*  Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε την μεταπτυχιακή εκπαίδευση της ογκολογίας στη χώρα μας;

Το σημαντικό αυτό συνέδριο, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει στις 13:30 και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 09:30.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

programme-ogkologiko-f

 

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Κρήτης