ΕπικαιρότηταΠολιτική

“Μετέωρη” η υποψηφιότητα Νικολάου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ – “Καίνε” οι απευθείας αναθέσεις

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ προς την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργεί νέα πολιτική αναστάτωση.

Την περίοδο που η Σοφία Νικολάου ήταν στη θέση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, είχαν δοθεί απευθείας αναθέσεις την περίοδο του κορωνοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι πολλά κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται θορυβημένα καθώς η ιστορία αυτή έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός των άλλων το γεγονός ότι οι απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει πληγή για το κυβερνών κόμμα καθώς μετά την υπόθεση Πάτση πρέπει να διαχειριστεί τώρα και την έρευνα του ΣΔΟΕ για την Σοφία Νικολάου, πιέζει ασφυκτικά τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ τα οποία εμφανίζονται να αναζητούν πειστικά επιχειρήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να αφήσει ανοικτό το θέμα της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ενώ η ίδια έχει παραιτηθεί εδώ και πολύ καιρό προκειμένου να πάρει μέρος στις εκλογές. «Έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις και η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων της ΝΔ είναι σε εξέλιξη και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός σταθμίζονται και εξετάζονται σε πολύ μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα για τους υποψηφίους της. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών. Δεν έχουν κατατεθεί οι προτάσεις των συνδυασμών της ΝΔ. Όλα τα δεδομένα σταθμίζονται και θα σταθμιστούν και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Η κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που μέσα σε χρόνο ρεκόρ ήρθε στην κατοχή εφημερίδας την αδικεί. Θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα και θα παρθούν οι αποφάσεις, δεν ισχύει κάτι διαφορετικό. Θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις για να μην υπάρχουν πράγματα που έχουν ξεφύγει. Η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών είναι σε εξέλιξη. Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα Πρωτοδικεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ, «εταιρείες που μόλις έχουν ιδρυθεί και χωρίς να έχουν ανάλογη πείρα πουλούν τα ίδια προϊόντα (μάσκες, rapid tests, γάντια κ.λπ.) στη ΓΓΑΠ ακόμη και τέσσερις φορές παραπάνω απ’ ό,τι σε άλλους φορείς του δημοσίου. Κάποιες εταιρείες εμφανίζονται να τροποποιούν το καταστατικό τους αφού πρώτα έχουν συνάψει σύμβαση με τη ΓΓΑΠ, καθώς καμία σχέση δεν είχαν με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχουν».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας εκ των αναθέσεων που δόθηκε σε εταιρεία, την οποία ίδρυσε ημέρα Κυριακή (!) υπάλληλος… γυμναστηρίου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα