ΕλλάδαΕπικαιρότητα

“Καλοστημένη επιχείρηση με πλούσιες απολαβές” εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. τη δράση του μαστροπού

Την απόλυτη βεβαιότητά τους ότι είχε στηθεί μια καλοστημένη επιχείρηση με πλούσιες απολαβές πίσω από τη νοσηρή δράση του παιδοβιαστή στον Κολωνό, εκφράζουν οι αναλυτές της Ασφάλειας Αττικής.

Πώς έκλεινε τα ραντεβού με τους πελάτες

Ειδικότερα, οι φόβοι του 53χρονου μαστροπού ότι κάποιος από τη γειτονιά μπορεί να καταλάβαινε τις κινήσεις του με το κοριτσάκι, τον έκαναν να κλείνει τα ραντεβού μέσω του Διαδικτύου και στη συνέχεια να ζητάει από τους άντρες, με τους οποίους επρόκειτο να συναντηθεί η 12χρονη, να πάνε σε σημείο που καθόριζε ο ίδιος, ώστε να παραλάβουν το παιδί με το αυτοκίνητό τους.

Το σημείο συνάντησης με τους άντρες δεν ήταν ποτέ στη γειτονιά του. Εκεί, άλλωστε, δεν ήθελε να κινεί υποψίες, καθώς τον θεωρούσαν ένα ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας. Ήθελε πάντα ο ίδιος να επιλέγει τα μέρη συνάντησης της 12χρονης με τους άντρες και, μάλιστα, πήγαινε ο ίδιος το παιδί με το αυτοκίνητό του.

Οι άντρες παραλάμβαναν τη 12χρονη από το σημείο που τους καθόριζε ο 53χρονος, ο οποίος ήθελε να ελέγχει τα πάντα, ακόμξ και τα σημεία συνεύρεσης με τη 12χρονη.

Ο 53χρονος τους έλεγε την ώρα που θα έπρεπε να επιστρέψουν το παιδί σε αυτόν. Το σημείο, δε, στο οποίο παραλάμβανε το 12χρονο κοριτσάκι, ήταν άλλο από εκείνο που είχε προηγουμένως κανονίσει και παραδώσει νωρίτερα το παιδί -φυσικά, και αυτό για να μην κινεί τις υποψίες.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης, η ίδια δεν είχε πάρει ποτέ χρήματα από τους άντρες, αλλά είχε δει να πληρώνουν τον 53χρονο κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο.

Νέες αποκαλύψεις Τι έγραφε ο 53χρονος στη 12χρονη

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για τον εφιάλτη που ζούσε το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό στα χέρια του 53χρονου κατηγορουμένου ως βιαστή της, αλλά και των «πελατών» του, δεν έχουν τέλος.

Στο protothema.gr μίλησε ο θείος του θύματος, ο οποίος μαζί με την αδελφή του ανακάλυψαν τα μηνύματα που έστελνε ο 53χρονος στην 12χρονη.

Οι διάλογοι προκαλούν αποτροπιασμό.

«Μαζί με την αδελφή μου πήραμε το κινητό και ανακαλύψαμε αυτό το απίστευτο πράγμα, με το κάθαρμα. Η αδελφή μου το είδε, στην Λευκάδα βασικά. Είδε να την παίρνει αυτός και να ζητάει να πάει στο μαγαζί. Και “που είσαι;” και “μωρό μου”, και “τι κάνεις;” Και μας σηκώθηκαν οι τρίχες. Βασικά, δεν το περιμέναμε γιατί εγώ αυτόν τον έβλεπα. Και στο λόφο, και εδώ και παντού, τον ήξερα χρόνια. Και πριν ανοίξει αυτό το μαγαζί», λέει ο θείος της 12χρονης ο οποίος είχε παρατηρήσει από καιρό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιδί.

Μάλιστα, μια φορά την έπιασε να μιλάει στο τηλέφωνο με έναν αλλοδαπό και να συζητάνε για ένα χρηματικό ποσό. Ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί τι πραγματικά συμβαίνει.

«Είχε χαθεί δύο ώρες μια φορά, μετά κατά λάθος άκουσα να της μιλάει ένας Πακιστανός και να λέει “δώσε μου 50 ευρώ, πάρε 60”. Της λέω “τι γίνεται;”. Και λέει “κάνεις λάθος θείε, έδινα ένα κινητό”. Δεν κατάλαβα τίποτα, δεν είχα δει εγώ άνδρες μεγάλους. Αυτός κάπου αλλού τα κανόνιζε τα ραντεβού του», αποκάλυψε ο ίδιος στο protothema.

Όπως επισημαίνει, είχε αντιληφθεί ότι η 12χρονη κάπου έχει μπλέξει, αλλά όταν είδε στο κινητό της περισσότερα από 200 «ύποπτα» μηνύματα και τον τρόπο που την παρουσίαζε ο 53χρονος στους υποψήφιους «πελάτες» του έπαθε σοκ.

«Ηταν πολλά τα μηνύματα, από 240 άτομα. Αυτός έλεγε ότι είναι 16χρονη. Έλεγε στους άλλους ότι είναι 16χρονη, ότι είναι ορφανή. Δεν έχει γονείς, τέτοια πράγματα. Αυτός την παρέσυρε αλλιώς, βρήκε με τα οικονομικά», καταγγέλλει ο θείος του θύματος.

Ο ίδιος τονίζει ότι λίγο πριν από το επίμαχο διάστημα η 12χρονη είχε αλλάξει συμπεριφορά και έκρυβε πράγματα από την οικογένειά της. «Το αποπλάνησε το κοριτσάκι. Πήγαινα και εγώ πλατεία, έβλεπα, την κυνήγαγα τη μικρή. Την ξανάβαζα μέσα, μετά την έχανα ξανά. Ρώταγα τα άλλα τα μικρά εδώ, δεν ήξεραν τίποτα. “Κάπου πήγε η (…) , πετάχτηκε”, έλεγαν. Το είχα δει, είχε αλλάξει η συμπεριφορά του εντελώς. Μετά το έπαιρναν το κορίτσι 1 η ώρα. Έλεγα στους γονείς της “γιατί το παίρνουν 1 η ώρα” και μου έλεγαν “μιλάει…”. Μετά, όταν είδα εγώ με την αδελφή μου το κινητό, πάθαμε πλάκα».

Ο συγγενής της 12χρονης, τέλος, περιγράφει και τη δεινή, οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν η οικογένεια και εκμεταλλεύτηκε ο 53χρονος. «Πάθαμε τρακ, πάθαμε τρακ. Ήδη η οικογένεια ζούσε με ένα επίδομα κάθε τρεις μήνες. Το κορίτσι μετά έφυγε και από το σχολείο, το έψαχνα. Δεν συμβαίνουν αυτά, σαν τρομοκρατημένη ήταν. Ήταν νευριασμένο το παιδί, είχε αλλάξει η συμπεριφορά του ολόκληρη. Το κορίτσι πήγαινε καράτε, είχε πάρει ζώνες και έλεγα άμα την πειράξει κανένας, θα είναι ασφαλής», κατέληξε ο θείος του θύματος.

Την ίδια ώρα, μία ημέρα μετά την καταγγελία της μητέρας της ανήλικης σχετικά με την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από τη σύζυγο του 53χρονου, η γιαγιά του παιδιού, μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε ότι η γυναίκα του 53χρονου έδινε 10.000 στην κόρη της, για να «ξεχαστούν» οι βιασμοί.

Η γιαγιά της 12χρονης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πήγε να την πληρώσει, να της δώσει 10.000 ευρώ για να μη μιλήσει. Εγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν πόσες ημέρες. Τους απειλούσε αυτός όλους, θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει “θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα”».

Όπως τόνισε η κόρη της, της απάντησε ότι δεν θέλει τα χρήματα που της πρόσφερε και έφυγε. «Πήγε η γυναίκα του (σ.σ. του 53χρονου) να τους πληρώσει και αυτός τους απειλούσε μέρα νύχτα. Αφού βρήκε το παιδάκι, 9 χρονών το αγοράκι (αδερφός 12χρονης), πήγε εκεί στην πλατεία απέναντι στο περίπτερο και το κυνηγούσε, το κυνηγούσε, να το χτυπήσει, να το βιάσει. Το παιδί έτρεξε, δεν το άφηνε να μπει στο σπίτι του και ήρθε επάνω σε εμένα, το βρήκε ο αδελφός του σχεδόν λιπόθυμο. “Τι έπαθες παιδί μου;”, “με κυνηγούσε ο…” και λέω στη νύφη μου “πάρε την αστυνομία” και πήρε αμέσως τη ΓΑΔΑ, την δικηγόρο και το κατήγγειλε».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα