ΔήμοιΔήμος Παπάγου-Χολαργού

“Η καρδιά του κτήνους” του Ρένου Χαραλαμπίδη

Η τρίτη ταινία του Χαραλαμπίδη (ως σκηνοθέτη), μετά το «No bud get story» και τα «Φτηνά τσιγάρα» και πριν τα «Τέσσερα μαύρα κουστούμια», είναι βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα-σταθμό στα ελληνικά νεανικά αναγνώσματα της δεκαετίας του 1980.

Ο συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος, συμβούλεψε τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο πως «όσο πιο πολύ προδώσεις το βιβλίο και απελευθερωθείς, τόσο καλύτερη ταινία θα κάνεις».

Η ταινία, η οποία θα προβληθεί την Δευτέρα στις 15 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης»(Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, Λ. Περικλέους 55 Χολαργός), συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο κερδίζοντας το βραβείο στο HUSTON FILM FESTIVAL.

Η ταινία διαπραγματεύεται την εντυπωσιακή πτώση, αλλά και τη λύτρωση, ενός νάρκισσου που καλείται να αντιμετωπίσει την πραγματική ζωή.

Οι ανώτατες σπουδές φιλοσοφίας έχουν κάνει τον Στέφανο να αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους ως κατώτερους του.

Όταν απολυθεί από τον στρατό θεωρεί ότι ο κόσμος του ανήκει. Στην πραγματικότητα του ανήκουν μόνο τα χρέη μητέρας του, που μόλις απεβίωσε και η απόρριψη της άλλοτε αφοσιωμένης ερωμένης του.

Ο Τσακίρης, φίλος από το σχολείο που εξελίχτηκε σε μικροεγκληματία, του προτείνει να ληστέψουν την τράπεζα που δουλεύει ως ταμίας ο Άρης, συνεργός αλλά και πρότυπο του κοινωνικού επαναστάτη στα εφηβικά τους χρόνια και πυγμαλίων του Στέφανου.

Ο ήρωας θα βουτηχτεί στην παρανομία αλλά και τη μαγεία της πραγματικής ζωής, κάνοντας το υποχρεωτικό ταξίδι προς την ωριμότητα.

Την ταινία θα προλογίσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι