Περιφέρεια Βορείου ΑιγαίουΠεριφέρειες

“Γκρεμίστε τον φράχτη του Εβρου, πνίγονται άνθρωποι!”…

Την ανάγκη να «πέσει» ο φράχτης του Εβρου επισημαίνει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς οι πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα δια θαλάσσης με συνέπεια να χάνονται ζωές στο Αιγαίο…

Η κυρία Καλογήρου τόνισε ότι πρέπει να ασκηθούν προς αυτή την κατεύθυνση πιέσεις προς την Τουρκία ώστε να σταματήσει να αφήνει να φεύγουν σαπιοκάραβα στα ελληνικά νησιά, ενώ ζήτησε να έρθουν επιτέλους στα νησιά ευρωπαϊκοί πόροι.

Οπως κατήγγειλε μάλιστα η περιφερειάρχης«έχουμε καταθέσει το σχέδιό μας από τον Ιούνιο με συγκεκριμένη πρόταση και στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικάαλλά και τον αρμόδιο υπουργό».

Η περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη ότι «προσπαθουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε μόνοι μας», κάνοντας λόγο για επιβάρυνση των ακριτών επί τόσους μήνες πέραν της ανθρωπιστικής διάστασης.

«Στη Λέσβο έρχονται καθημερινά 5 με 6.000 άνθρωποι, προχθές ήρθαν 8.000, να σταματήσει αυτή η κατάσταση με το να βάζουν στην Τουρκία τους ανθρώπους σε σαπιοκάραβα και να συμβαίνουν αυτές οι τραγωδίες καθημερινά», υπογράμμισε.

Η Χριστιάνα Καλογήρου ανακοίνωσε ακόμη ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει εγκρίνει αδειοδότηση για να γίνει hots pot για ασυνόδευτα ανήλικα με πρωτοβουλία της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

«Το παλέψαμε μόνοι μας ως Περιφέρειαείναι ίσως η πρώτη φορά που το Συμβούλιο δίνει απευθείας χρηματοδότησηπρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της σύμβασης», παρατήρησε σχετικά.

Προτεινόμενα