ΔήμοιΔήμος Σαρωνικού

“Εκλογικά Κέντρα: Χώροι διαλόγου και ενημέρωσης και όχι αντιπαραθέσεων και σύγκρουσης”

Με ανοικτή επιστολή προς τους δημότες του Σαρωνικού απευθύνεται ο συνδυασμός “Σαρωνικός Συνεργασία” με επικεφαλής τον Πέτρο Φιλίππου.

Στην επιστολή, η οποία έχει ως τίτλο “Εκλογικά Κέντρα: Χώροι διαλόγου και ενημέρωσης και όχι αντιπαραθέσεων και σύγκρουσης”, αναφέρονται τα εξής: 

“Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Οπως όλοι γνωρίζετε, από τον Ιανουάριο του 2019 ο συνδυασμός μας «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ενοικίασε γραφεία επί της Πλατείας Ευαγγελιστρίας στα Καλύβια, για τις προεκλογικές ανάγκες του συνδυασμού μας.

Προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στις 18-1-2019 καταθέσαμε σχετική δήλωση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλυβίων.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στον εν λόγω χώρο διοργανώσαμε την πρώτη μας συγκέντρωση, δεδομένου ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν μας παραχώρησε το Αμφιθέατρο του Δήμου που είχαμε ζητήσει.

Μερικές ημέρες πριν, πληροφορηθήκαμε ότι η παράταξη του κ. Σωφρόνη μίσθωσε το κτίριο δίπλα από τα γραφεία μας, το οποίο δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στις 26-3-2019.

Στις 28-3-2019 η προαναφερόμενη Αστυνομική Αρχή εξέδωσε απόφαση, χορηγώντας άδεια στον κ. Σωφρόνη και απέρριψε την κατατιθέμενη από τον Ιανουάριο αίτησή μας, όπως τυπικά ορίζει ο νόμος.

Πέρα όμως από το τυπικό, σαφώς και τίθεται ένα τεράστιο θέμα ηθικής τάξης και κατάχρησης εξουσίας για την προεκλογική διαδικασία.

Είναι γνωστό ότι στην Κεντρική Πλατεία των Καλυβίων υπάρχουν πολλά κτίρια προς ενοικίαση.

Η κίνηση αυτή πανικού, να επιλέξει το διπλανό κτίριο, έχει να κάνει μόνο με την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει κλίμα σύγκρουσης και άγονης αντιπαράθεσης.

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο.

Θέλοντας να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός ήπιου προεκλογικού κλίματος και με δεδομένο ότι επικεντρωνόμαστε στην επόμενη μέρα του Δήμου μας και στις προτάσεις για επίλυση των προβλημάτων του, δεν θα ασχοληθούμε με τις αλαζονικές μικρότητες του κ. Δημάρχου και του προσφέρουμε και το δικό μας γραφείο.

Θεωρούμε πιο σώφρον να μετακινηθούμε σε άλλο κτίριο, επίσης στην Πλατεία Ευαγγελιστρίας (εκεί που δεν έβρισκε ο κ. Σωφρόνης!!!!), παρά να επιδοθούμε σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με την αλαζονική συμπεριφορά του κ. Σωφρόνη.

Οι κρίσεις δικές σας”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι