ΔήμοιΔήμος Ραφήνας-Πικερμίου

“Δύναμη Ανάπτυξης”: Ο δήμαρχος γνώριζε για την καθίζηση στον Νέο Βουτζά εδώ και εννέα μήνες

Εντονη είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει στον Δήμο ΡαφήναςΠικερμίου μεταξύ της δημοτικής Αρχής και της παράταξης “Δύναμη Ανάπτυξης”.

Αφορμή, το πρόβλημα με την καθίζηση του εδάφους στην οδό Καρυωτάκη στον Νέο Βουτζά, γεγονός που όπως είναι αυτονόητο, έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της συγκεκριμένης οδού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Οι δυο πλευρές βρίσκονται σε διαμάχη σχετικά με τις αιτίες της καθίζησης, από την οποία κινδυνεύουν οικογένειες, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν μέσω μιας διαμάχης για ένα ζήτημα που αφορά στην ίδια τους τη ζωή και περιμένουν την άμεση επίλυσή του.

Η μεγάλη τραγωδία από την πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2018 με τους (τουλάχιστον) 102 νεκρούς, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις, είναι κατά τον δήμαρχο Ευάγγελο Μπουρνούς, η κύρια αφορμή για την τωρινή καθίζηση, όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ο δήμαρχος, αφού τόνισε ότι οι κάτοικοι δυο οικιών (στο έδαφος των οποίων έχει παρατηρηθεί σημαντική καθίζηση και φυσικά το πρόβλημά τους είναι μεγαλύτερο έναντι των υπολοίπων) είναι ενημερωμένοι από τη δημοτική Αρχή να τις εγκαταλείψουν προκειμένου να είναι ασφαλείς, έκανε λόγο για γεωτρήσεις.

Οπως είπε, με αυτόν τον τρόπο θα εξακριβωθούν οι λόγοι της αστάθειας του εδάφους, ώστε κατόπιν να μπορεί να προχωρήσει στα απαραίτητα έργα, λέγοντας μάλιστα ότι έχουν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα κονδύλια.

Η παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” ωστόσο, από τη δική της πλευρά επιρρίπτει προσωπικά ευθύνες στον δήμαρχο για ολιγωρία, κατηγορώντας τον για “απαράδεκτα ψέματα”, ότι ενώ επί 9 μήνες γνώριζε το πρόβλημα, “έπρεπε πρώτα να καταρρεύσει μία περιοχή και μετά να «ενδιαφερθεί» κάτω από τις πιέσεις μας και την απειλή των αποζημιώσεων μεγάλων ποσών σε στους θιγόμενους ιδιοκτήτες”.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Από τις 10 Απριλίου 2021 οι ίδιοι οι κάτοικοι είχαν εγγράφως ειδοποιήσει προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Μπουρνούς.

Στις 15 Ιουνίου 2021, αφού ο Δήμος δεν έκανε τίποτα, οι κάτοικοι ενημέρωσαν και το γραφείο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Εντός 48 ωρών έσπευσε στο σημείο ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από στενό του συνεργάτη, έκαναν αυτοψία μαζί με τους κατοίκους και αμέσως ζήτησε εγγράφως από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Αττικής να κάνει και εκείνη αυτοψία με μηχανικούς της.

Η Περιφέρεια, μετά την αυτοψία, έστειλε στις 2 Αυγούστου 2021 έγγραφο στον Δήμο ΡαφήναςΠικερμίου, με το οποίο τον καλεί να «μεριμνήσει με δικές του ενέργειες για την οριστική αποκατάσταση των καθιζήσεων, με τις αναγκαίες εργασίες αντιστήριξης και τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων του οδοστρώματος». Πάλι ο Δήμος επί 5 μήνες δεν προέβη σε καμία ενέργεια.

Σήμερα, μετά από τις ενέργειές μας και από τη δημοσιοποίηση της ανεπάρκειας της διοίκησης του Δήμου, ο κ. Μπουρνούς ξαφνικά «εμφανίζεται» στην περιοχή να σώσει τα σπίτια. Και έχει το θράσος για άλλη μία φορά να εμφανιστεί στο rpn.gr στην εκπομπή «Η ώρα των πολιτών» και να δώσει στους πολίτες ψέματα και ανακρίβειες, ότι δήθεν έμαθε την Παρασκευή για το πρόβλημα”.

Και καταλήγει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η παράταξη “Δύναμη Ανάπτυξης”:

“Φτάνουν τα ψέματα και η αποποίηση ευθυνών. Οι πολίτες πρέπει επιτέλους να αισθανθούν ένα Δήμο που δίνει αβίαστα λύσεις στα προβλήματά τους. Οι πολίτες θέλουν ειλικρίνεια και ευθύτητα. Εάν δεν μπορείτε να τα προσφέρετε, δεν κάνετε για τη θέση που κατέχετε”.

Photo: irafina.gr 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι