ΕπικαιρότηταΠολιτική

“Δεν θα γίνουν εκλογές και ανασχηματισμός μιας και συνέχεια αυτά με ρωτάτε”, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (VIDEO)

«Εχω εξαντλήσει το θέμα για τις πρόωρες εκλογές, δεν έχω να προσθέσω τίποτε», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, σε ερώτηση για το εάν όλο το τελευταίο διάστημα η “εκλογολογία” έχει οδηγήσει τους υπουργούς της κυβέρνησης «να κατεβάσουν τα μολύβια».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά την δουλειά της, κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει τα μολύβια. Καταλαβαίνω πως είναι πολύ δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές και ανασχηματισμός, μιας και συνέχεια αυτά με ρωτάτε», συμπλήρωσε στην απάντησή του ο πρωθυπουργός.

 

“Πράσινο φως” σε Ουκρανία και Μολδαβία για ενταξιακές διαπραγματεύσεις ένταξής τους στην Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, οι Ευρωπαίοι ηγέτες άναψαν το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την χορήγησης καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας, στην Ουκρανία και την Μολδαβία.

Σχετικά με την Τουρκία, ξεκαθάρισε πως η Αθήνα ικανοποιείται απόλυτα από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη η Αγκυρα να σέβεται πλήρως την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών μελών και την παύση της έντασης.

Παραλλήλως, μίλησε για την οικονομία, εκφράζοντας την ανησυχία των Ευρωπαίων ηγετών για την ξέφρενη ανοδική πορεία του πληθωρισμού.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «θέλει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο».

Οπως τόνισε, υπάρχουν δύο δρόμοι για την Τουρκία, «αυτός της αποκλιμάκωσης και του διαλόγου, και ο δρόμος της πρόκλησης, που προφανώς θα οδηγήσει την Τουρκία σε περαιτέρω απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή οικογένεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων».

Στην συνέχεια, χαρακτήρισε παντελώς ανυπόστατη η αμφισβήτηση της τουρκικής αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας. «Καλώ την Τουρκία σε διάλογο για να λύνουμε τα ζητήματα. Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της έντασης στην ρητορική», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί μαζί του, αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον Τούρκο πρόεδρο. «Δεν διέκοψα εγώ τους διαύλους επικοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα