ΕπικαιρότηταΚόσμος

“Δεν έχουμε νικήσει το ISIS” δηλώνει η Ανγκελα Μέρκελ

«Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει ούτε κατά διάνοια ηττηθεί, αλλά μεταφορτώνεται σε ασύμμετρη δύναμη που θα συνεχίσει να απειλεί», διαμήνυσε η Ανγκελα Μέρκελ.

Οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ότι οι τζιχαντιστές έχουν ηττηθεί.

Η κυρία Μέρκελ αναγνώρισε πως το ISIS έχει εκδιωχθεί σχεδόν από το σύνολο των εδαφών που ήλεγχε τα προηγούμενα χρόνια, όταν κήρυξε το «χαλιφάτο» του στην Συρία και στο Ιράκ, όμως ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν ισοδυναμεί με εξαφάνιση της οργάνωσης.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι «μεταμορφώνεται σε ασύμμετρη ένοπλη δύναμη. Και αυτό φυσικά συνιστά απειλή», είπε η καγκελάριος κατά τα εγκαίνια του καινούργιου αρχηγείου της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η πολυεθνική συμμαχία που μάχεται κατά του ISIS, ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές έχουν περιοριστεί σε λιγότερο από το 1% του «χαλιφάτου» τους.

Ωστόσο, ενόσω το ISIS εκτοπίζεται από την Μέση Ανατολή, οργανώσεις που έχουν ορκιστεί πίστη στο δόγμα του κι έχουν λάβει οδηγίες από θεολόγους του έχουν επεκταθεί επικίνδυνα σε περιοχές της Αφρικής, ειδικά γύρω από την λίμνη Τσαντ.

Η Ανγκελα Μέρκελ, σημείωσε ότι η παρακολούθηση των εξελίξεων στη Συρία περιλαμβάνεται στις κορυφαίες προτεραιότητες της BND, η οποία είναι επίσης αρμόδια για την αντιμετώπιση κυβερνοαπειλών και ψευδών ειδήσεων.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα