FeaturedΕπικαιρότηταΠολιτική

Qatar Gate: Παντσέρι-Τζιόρτζι κουβαλούν χρήματα μετά από συνάντηση σε ξενοδοχείο

Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τους βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου του «Qatar Gate», Αντόνιο Παντσέρι και Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στις οποίες οι δυο Ιταλοί κουβαλάνε με βαλίτσες λεφτά, βγήκαν στην επιφάνεια.

Σε φωτογραφίες από τις κάμερες του ξενοδοχείου «Steigenberger» στις Βρυξέλλες οι δυο άνδρες που είναι βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου φαίνονται να κουβαλάνε βαλίτσες, στις οποίες πιθανολογείται ότι υπήρχαν λεφτά.

Τις φωτογραφίες έβγαλε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «La Repubblica».

Οι φωτογραφίες είναι από μια συνάντηση που έγινε στις 10.10.2022 στο ξενοδοχείο. Η συνάντηση φέρεται να έγινε ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι και τους δυο βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου που συγκλονίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Αντόνιο Παντσέρι και σύζυγο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Ο Τζιόρτζι μάλιστα, είχε μαζί του τη μικρή κόρη του ζεύγους σε ένα καρότσι.

Χριστούγεννα μοναξιάς για την Καϊλή στις φυλακές Χαρέν

Μοναχικά Χριστούγεννα στις φυλακές του Χάρεν έκανε η Εύα Καϊλή, η οποία βρίσκεται στο «στόχαστρο» των αρχών για το «Qatar Gate».

Παρά το γεγονός ότι είχε δυνατότητα επισκεπτηρίου, κανείς συγγενείς ή φίλος δεν την επισκέφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετράει αντίστροφα μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2023, οπότε και θα κριθεί ξανά το αν θα αποφυλακιστεί με περιοριστικά μέτρα ή θα παραμείνει έγκλειστη. Ως τότε, προσπαθεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον των φυλακών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η ψυχολογική της κατάσταση είναι πολύ άσχημη.

Άλλωστε, η ίδια έχει πληροφορηθεί πως με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος «πάγωσαν» τα περιουσιακά στοιχεία της ίδιας, του συζύγου και των συγγενικών της προσώπων.

Ακόμη, δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι. H εταιρεία αυτή ιδρύθηκε από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της πριν από έναν μήνα. Από τη δήλωση που είχε κάνει στο Πόθεν Έσχες φαίνονται τα περιουσιακά στοιχεία που πλέον έχουν «παγώσει», λόγω της σύλληψης της από τις βελγικές αρχές.

Καϊλή: Πώς εκτόξευσε την περιουσία της

Σύμφωνα με την δήλωση Πόθεν Έσχες της, φαίνεται η αύξηση των εισοδημάτων της από το 2012, με αυτά να να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο περίπου το έτος 2018.

Τα ετήσια εισοδήματα που δηλώνει φτάνουν τις 165 χιλ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καϊλή είναι ευρωβουλευτής από το 2014.

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες έχει στην κατοχή της 6 ακίνητα, 3 αυτοκίνητα, καταθέσεις ύψους 463 χιλ. ευρώ και επενδύσεις ύψους 2.4 χιλ. ευρώ. Ακόμη, δεν έχει καμία δανειακή υποχρέωση.

Τα ακίνητα αφορούν:

  • Διαμέρισμα 53m2, 3ος όροφος στο Βέλγιο
  • Διαμέρισμα 120 m2, 7ος όροφος στη Θεσσαλονίκη
  • Διαμέρισμα 44 m2, 5ος όροφος στην Αθήνα
  • Διαμέρισμα 169,25 m2, 4ος όροφος, Ψυχικό
  • Μια θέση στάθμευσης
  • Μία αποθήκη

Αίσθηση προκαλούν και οι καταθέσεις της όμως, οι οποίες αυξήθηκαν σημαντικά:

  • 2014, 46.094 €
  • 2019, 405.607 €
  • 2020, 463.197 €

Στο στόχαστρο των ελληνικών Αρχών έχουν μπει και δύο ακίνητα, μια μονοκατοικία στην Άνοιξη Αττικής 250 τ.μ. που κατασκευάστηκε το 1986, με αντικειμενική αξία 214.407 € και αξία πώλησης 340.000 €, και ένα διαμέρισμα 4ου ορόφου 213 τ.μ. στο Ψυχικό, που κατασκευάστηκε το 2007, με αντικειμενική αξία 670.000 € και αξία πώλησης 340.000 €.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured