ΕπικαιρότηταΚόσμος

Qatar Gate: Άρση ασυλίας για Ταραμπέλα και Κοτσολίνο ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

Την άρση ασυλίας για τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο αποφάσισε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Qatar Gate, ενισχύοντας το ενδεχόμενο της σύλληψής τους.

Οι Ταραμπέλα και Κοτσολίνο δεν θα απολαμβάνουν πλέον νομικής προστασίας από οποιαδήποτε πιθανή σύλληψη στην έρευνα για διαφθορά στους κόλπους του κοινοβουλίου.

Πρόκειται για ένα νέο «κεφάλαιο» στο εξελισσόμενο σκάνδαλο που αφορά ισχυρισμούς ότι χώρες, όπως το Κατάρ και το Μαρόκο, ενδέχεται να έχουν επηρεάσει παράνομα το έργο του Κοινοβουλίου σχολιάζει το Politico.

Ο Κοτσολίνο, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου με χώρες του Μαγκρέμπ, συμπεριλαμβανομένου του Μαρόκου, κατηγορείται ότι δέχθηκε χρήματα για να εμποδίσει ψηφίσματα που βλάπτουν τα συμφέροντα χωρών εκτός ΕΕ.

Ο Ταραμπέλα είναι ύποπτος για δωροδοκία έως και 140.000 ευρώ για να υιοθετήσει συγκεκριμένες θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι η ομάδα Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (S&D) έχει αποφασίσει ομόφωνα να αποκλείσει τον Μαρκ Ταραμπέλα και τον Αντρέα Κοτσολίνο από μέλη της, ενώ οι ίδιοι έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρανομία.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα