ΕπικαιρότηταΚόσμος

Πυραύλους στέλνουν στην Ουκρανία οι χώρες της Βαλτικής

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, θα στείλουν στην Ουκρανία αμερικανικούς αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Άμυνας των τριών χωρών της Βαλτικής.

«Η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και οι Σύμμαχοί τους εργάζονται χωρίς καθυστέρηση από κοινού για να παραδώσουν τη βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή.

Η Εσθονία θα στείλει στην Ουκρανία αντιαρματικούς πυραύλους Javelin και οι άλλες δύο χώρες θα παραδώσουν αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger.

Σημειώνεται πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε το πράσινο φως στις χώρες της Βαλτικής να στείλουν οπλικά συστήματα αμερικανικής κατασκευής στην Ουκρανία, όπως ανέφεραν την Τετάρτη στο Reuters τρεις πηγές που είχαν γνώση της απόφασης αυτής.

Υπενθυμίζεται πως σε κινητικότητα βρίσκονται τα στρατεύματα σειράς δυτικών χωρών -μεταξύ αυτών η Ισπανία, η Δανία, η Σουηδία κ.α.- οι οποίες επιχειρούν να στείλουν μήνυμα στη Ρωσία, την οποία κατηγορούν για συγκέντρωση μεγάλης στρατιωτικής δύναμης στα σύνορα της με την Ουκρανία, ότι τα ζητήματα ασφαλείας περί την επικράτεια του Κιέβου θα απαντηθούν με τρόπο ενιαίο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα