ΔήμοιΔήμος Αγίου Δημητρίου

Προβολή ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού στις 21 Μαρτίου, διοργανώνεται εκδήλωση την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου (Στρογγυλό) Παπάγου και Καλλιθέας.

Την συγκεκριμένη δράση οργάνωσαν το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αγ. Δημητρίου, το Σωματείο Εργαζομένων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Κουρούνη «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» και κατόπιν θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η δημοσιογράφος και σκηνοθέτρια ερευνάει για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος. Επί πέντε ολόκληρα χρόνια, κατέγραφε σκηνές από κινητοποιήσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης, μπαίνει στα σπίτια και τα σαλόνια των μελών της, τους ακολουθεί στα γραφεία και τις εκδηλώσεις τους δίνοντάς τους το μικρόφωνο.

«Είμαι η μόνη που μπήκα μέσα στα σπίτια τους, γι’ αυτό και τα γυρίσματα κράτησαν τόσα χρόνια. Ήθελα να καταλάβω τον νεοναζί της διπλανής πόρτας. Για να καταπολεμήσεις κάποιον πρέπει να ξέρεις τον τρόπο σκέψης του και να μην τον υποτιμάς».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, στην συζήτηση που θα ακολουθήσει, πολύτιμη θα είναι η συμμετοχή εκπροσώπου της ομάδας δημιουργίας του ντοκιμαντέρ, του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής στην δίκη της ΧΑ Κώστα Παπαδάκη και της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου, μέλους του παρατηρητηρίου Golden Down Watch, που παρακολουθεί την δίκη της ΧΑ από την έναρξή της.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι