FeaturedΕπικαιρότηταΠολιτική

Προβοκάτσια: Τουρκία προς Ελλάδα για τους γυμνούς μετανάστες: «Απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι»

Σοκ προκάλεσε η εικόνα που αντίκρισαν οι ελληνικές αρχές στον Εβρο, εκεί που εντόπισαν 92 γυμνούς μετανάστες, τους οποίους είχαν παρατήσει έτσι οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι μάλιστα ζητούν και τα ρέστα από την Ελλάδα, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Ισμαήλ Τσατακλί, να προβαίνει σε μια προκλητική ανάρτηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, αναδημοσιεύοντας tweet του Νότη Μηταράκη, κατηγορεί την Ελλάδα ότι «καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, επιδιώκετε να καλύψετε την εικόνα της σκληρότητας που έχετε προκαλέσει, σαν να την έχει προκαλέσει η Τουρκία. Ελάτε, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι».

Εβρος: Με πλαστικές βάρκες προώθησαν τους 92 γυμνούς μετανάστες οι Τούρκοι

Σοκ προκαλεί η εικόνα με τους 92 μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν γυμνοί στην παρέβρια περιοχή Φερών Αλεξανδρούπολης, στον Εβρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κάποιοι από αυτούς μάλιστα, είχαν και σωματικά τραύματα.

Από την έρευνα Ελλήνων αστυνομικών και αξιωματούχων του Frontex διαπιστώθηκε ότι προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι ελληνικές αρχές φρόντισαν αμέσως να καλυφθούν οι ανάγκες τους για ένδυση και σίτιση.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο τονίζει ότι η «Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους γυμνούς μετανάστες στον Εβρο

«Απάνθρωπη εργαλειοποίηση παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στον Έβρο

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί

Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά».

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων: Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο και εξευτελιστικό

«Κάνουμε πάνω από 20 χρόνια αυτό το επάγγελμα και αυτό που συζητάμε με τους συναδέλφους, είναι ότι δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο, εξευτελιστικό και ντροπιαστικό».

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος των Συνοριοφυλακών Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, περιγράφει στο ThessToday.gr την τραγική εικόνα που αντίκρισαν οι συνάδελφοί του, το πρωί της Παρασκευής, όταν εντόπισαν 92 μετανάστες στην περιοχή νότια του προγεφυρώματος Φερών.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν παραπάνω από εξευτελιστικό να χειρίζονται κάποιοι με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους. Είναι εμφανές ότι από την τουρκική πλευρά τους χτύπησαν, τους ξέντυσαν και τους προώθησαν προς την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured