ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Πρόβλεψη – σοκ για 20.000 θανάτους έως τα Χριστούγεννα / Νέα μέτρα στο τραπέζι

Προκαλεί σοκ η πρόβλεψη που έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης στο «Live News» για τους νεκρούς από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, είναι «προεξοφλημένο ότι θα φτάσουμε στους 20.000 θανάτους τα Χριστούγεννα!».

Σε νοσοκομεία που ήδη έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, η αγωνία όλων είναι πλέον πώς θα καταφέρουν να νοσηλευτούν ίσως και χιλιάδες ακόμα άνθρωποι με δεδομένη την ασφυκτική πίεση που ήδη έχει ξεκινήσει και όλο και περισσότερο σφίγγει τον κλοιό στο Σύστημα Υγείας.

Το γεγονός ότι 170 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε 48 ώρες και οι διασωληνωμένοι σε ένα 24ωρο εκτινάχθηκαν από τα 641 στα 647 άτομα, καταδεικνύει μια μεγάλη αλήθεια: Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή, σε σημείο που στην κυβέρνηση οι συσκέψεις να είναι διαρκείς, προκειμένου να χαραχθεί μια νέα γραμμή άμυνας.

Στο τραπέζι πλέον μπαίνουν μέτρασοκ για να μην έρθει η ώρα που τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος των ασθενών από κορωνοϊό.

* Υποχρεωτική η μάσκα για όλους σε όλους τους χώρους.

* Να απαγορευτεί για τους ανεμβολίαστους η παραμονή και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης.

* Οι ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε τρία (3) rapid tests.

Πρόταση υπάρχει και για είσοδο με rapid test στις αστικές συγκοινωνίες, μετρό, λεοφωρεία.

«Πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα, είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. Οι Γερμανοί λένε ότι εάν δεν έχεις rapid test, δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

Ενώ στην συζήτηση μπαίνει και το πρόωρο κλείσιμο των σχολείων για Χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα μεγαλύτερα παιδιά που είναι εμβολιασμένα τα πάνε καλύτερα τα μικρά μεταδίδουν στα σπίτια τους λένε οι ειδικοί.

Τα νέα μέτρα θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν την Τρίτη με την κυβέρνηση να επιμένει πως το γενικό lockdown δεν είναι επιλογή.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως για το κακό σενάριο, θα πρέπει να λάβει κανείς υπ’ όψη, ότι τα νέα εμβόλια χρειάζονται 100 ημέρες.

Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες 10 με 15 ημέρες, θα πει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης: «Αναμένουμε ότι τις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα έχουμε εικόνα τι γίνεται ακριβώς με αυτή την μετάλλαξη».

Και όπως επιμένουν να ισχυρίζονται στην κυβέρνηση, για τους εμβολιασμένους, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει lockdown, ούτε καν μικρής μορφής…

Πηγή: newsbeast.gr

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα