ΕπικαιρότηταΠολιτική

Πρωτοκλασάτα στελέχη από Τζήμερο-Κρανιδιώτη στο κόμμα Μπογδάνου-Λατινοπούλου

Κινητικότητα παρατηρείται στην ακροδεξιά «πολυκατοικία», στα κόμματα δηλαδή που σχηματίστηκαν δεξιά του κυβερνώντος κόμματος. Πρωτοκλασάτα στελέχη από το κόμμα του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη συρρέουν στο κόμμα Μπογδάνου-Λατινοπούλου.

Συγκεκριμένα, το νεοσύστατο κόμμα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, μετά το «διαζύγιο» του βουλευτή με τον Τζήμερο και τον Κρανιδιώτη, με μεθοδικές κινήσεις προσεγγίζει στελέχη των πρώην συνεργατών του.

Όπως αναφέρει το «Pronews» το κορυφαίο δίδυμο, ο πρώτος και ο δεύτερος σε ψήφους στις ευρωεκλογές του 2019 της Δημιουργίας Ξανά (το κόμμα του οποίου ηγούνταν ο Θάνος Τζήμερος), Ίων Ανδρικόπουλος και Έλενα Γκιουρτζίδου, καθώς και η πρώτη σε ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του 2019, πολιτεύονται πλέον ήδη με την ΠΑΤΡΙ.Δ.Α..

Από το κόμμα Τζήμερου-Κρανιδιώτη προς το κόμμα Μπογδάνου έχει επίσης μετακομίσει πλειάδα άλλων υποψηφίων, όπως ο Μανώλης Χατζημανώλης, αλλά και επιτελικών στελεχών, όπως οι υπεύθυνοι Θεσσαλίας και Κρήτης, Γιώργος Νικολαΐδης και Κωνσταντίνος Κεφάλας.

Παράλληλα, ο πάλαι ποτέ Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Φαήλου Κρανιδιώτη, Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος, ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αναμένονται και άλλες ηχηρές αποχωρήσεις.

Βίοι αντίθετοι

Ενδιαφέρον έχει, ότι δεν υπάρχουν στελέχη, μέλη και υποψήφιοι, που να ακολουθούν την αντίθετη πορεία.

Οι τριγμοί και οι γκρίνιες στην Εθνική Δημιουργία εντείνονται και από την κατακρήμνιση του σχήματος στις δημοσκοπήσεις. Υπενθυμίζεται, ότι με Μπογδάνο και Λατινοπούλου, το κοινό εγχείρημα είχε πλησιάσει στο 2%, ενώ τώρα όσες δημοσκοπήσεις καταγράφουν το κόμμα, το δίνουν κοντά στο 1%.

Αυτό, μαζί και με την αθέτηση της υπόσχεσης που είχε δοθεί στον Ηλία Μαρκόπουλο, πρόεδρο του κόμματος Νέα Ελλάδα που προ μηνών ανακοίνωσε συμπόρευση με την ΕΔ, να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, οδηγεί κατά πως φαίνεται σε λύση και αυτής της συνεργασίας.

Επιπλέον, έγκριτοι δημοσκόποι, όπως ο Στράτος Φαναράς, αναφέρουν πως στις έρευνες όπου η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. περιλαμβάνεται στις επιλογές, η εκλογική της επιρροή φτάνει μέχρι και το 1,5%, εδραιώνοντας την στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς.

Στην «πολυκατοικία», πάντως, τα πράγματα φαίνεται σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζουν. Από τη μία, οι Κρανιδιώτης και Τζήμερος φαίνεται να είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου και να προσελκύουν εκείνους που θέλουν να ψηφίσουν ΝΔ δια της τεθλασμένης.

Από την άλλη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος (που το ρεπορτάζ ανέφερε πρόσφατα ότι απέρριψε πρόταση – συμβουλή του Γιώργου Καρατζαφέρη να ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής ώστε να δρομολογήσει επιστροφή του στην Νέα Δημοκρατία) και η Αφροδίτη Λατινοπούλου που είχε πολιτευτεί επίσης με την ΝΔ, αποκλείουν κάθε σκέψη συνεργασίας με τη ΝΔ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα