ΕπικαιρότηταΠολιτική

Πρωτοχρονιά στη Βραζιλία θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας – Θα παραστεί στην ορκωμοσία του νέου προέδρου Λούλα

Στη Μπραζίλια αναμένεται να βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Λουίς Ινάσιο Λούλα.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναχωρεί σήμερα, Πέμπτη για τη Βραζιλία, όπου και θα δώσει το «παρών» μετά από πρόσκληση του νέου Προέδρου της χώρας.

Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου στη Μπραζίλια.

Πότε εξελέγη πρόεδρος ο Λούλα

Ο Λούλα εξελέγη την Κυριακή (30/10) πρόεδρος της Βραζιλίας, κερδίζοντας τον Ζαΐχ Μπολσονάρου, τον απερχόμενο ακροδεξιό αρχηγό του κράτους.

Ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα έλαβε το 50,84% των εγκύρων ψήφων, έναντι 49,16% του απερχόμενου προέδρου, όπως ανέφερε η εθνική εφορευτική επιτροπή, το ανώτατο εκλογοδικείο (TSE).

Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά μεταξύ δυο φιναλίστ στις προεδρικές εκλογές στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, μετά το τέλος της στρατιωτικής χούντας (1964-1985).

Η διαφορά ήταν πολύ πιο μικρή από ό,τι προέβλεπαν τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, που ήδη είχαν επικριθεί διότι υποτίμησαν το ποσοστό του κ. Μπολσονάρου πριν από τον πρώτο γύρο.

«Αυτή είναι η σημαντικότερη ημέρα της ζωής μου», είχε πει ο Λούλα την ημέρα των εκλογών, καθώς ψήφιζε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα