ΕπικαιρότηταΠολιτική

Πρωτοχρονιά στη φυλακή για την Εύα Καϊλή

Πρωτοχρονιά στις βελγικές φυλακές του Χάρεν πέρασε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, αφού βρίσκεται προφυλακισμένη μετά τις κατηγορίες που την εμπλέκουν στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ Qatar Gate.

Η αλλαγή του χρόνου την βρίσκει μακριά από την οικογένεια της, την κόρη της και τα φιλικά της πρόσωπα, με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο να δηλώνει πως «το γεγονός ότι δε βλέπει την κορούλα της 22 μηνών συνιστά απάνθρωπη συμπεριφορά».

Η μοναχική Πρωτοχρονιά της ανεξάρτητης και προφυλακισμένης πλέον ευρωβουλευτή, θα διακοπεί για λίγο μόνο αφού αναμένεται να δεχθεί την επίσκεψη του πατέρα της, ο οποίος από τη σύλληψη της και μετά παραμένει στο Βέλγιο και βρίσκεται στο πλευρό της.

Στα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς το Qatar Gate

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση του Qatar Gate, η οποία «έσκασε» στα τέλη του έτους, απασχόλησε κατά κόρον τον διεθνή Τύπο. Μάλιστα, ο ειδησεογραφικός οργανισμός Politico την κατατάσσει στα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς.

Από την πλευρά της η βελγική Le Soir κατατάσσει τον δικαστή που διενεργεί την έρευνα του σκανδάλου διαφθοράς που συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στους κερδισμένους του 2022.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την Καϊλή

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες και στην Ελλάδα για το Qatar Gate, με τον επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη να ζητάει στοιχεία από τους ομολόγους του στο Παναμά μετά τα δημοσιεύματα ότι η κυρία Καϊλή και οι συγγενείς της διατηρούν λογαριασμούς 28 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα με εμβάσματα που προήλθαν από το Κατάρ.

«Ποια είναι η σκοπιμότητα να διακινούνται από την Ισπανία τέτοια ψέματα σε βάρος της κυρίας Καϊλή, μήπως τελικά πάνε να απομακρύνουν την έρευνα από τις χώρες που πραγματικά πρέπει να ελεγχθούν; Είναι μύθος η δωροληψία από το Κατάρ.

Η συμμετοχή της σε μία και μοναδική ψηφοφορία, όπου με 70-30 υπερψηφίστηκε η πρόταση υπέρ του Κατάρ, δεν είναι άξιος λόγος για δωροδοκία», ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή. Σε κάθε περίπτωση, η Εύα Καϊλή αναμένει πλέον τη δεύτερη κρίση για το ζήτημα της προφυλάκισης της μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα