ΕπικαιρότηταΠολιτική

Πρώτη επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά Γεωργούλη: Αρνείται εμφατικά κάθε κατηγορία

Η δικηγόρος Ολίβια Βένετ, η οποία έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Αλέξη Γεωργούλη ενώπιον των βελγικών Αρχών μαζί με τον Κέντρικ Βεργκάουβεν, εξέδωσε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του ευρωβουλευτή και ηθοποιού σχετικά με την υπόθεση βιασμού.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Βένετ αναφέρει ότι η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη ενημερώθηκε στις αρχές Απριλίου για το αίτημα άρσης της ασυλίας του, μετά τις καταγγελίες της δικηγόρου που τον κατηγορεί για βιασμό και σωματική κακοποίηση, ωστόσο κάνει γνωστό ότι δεν έχει λάβει αντίγραφα της δικογραφίας.

Η Βένετ υπογραμμίζει αρκετές φορές ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη» σημειώνει.

Παράλληλα, η δικηγόρος του Έλληνα ευρωβουλευτή υπογραμμίζει ότι ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

«Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό» προσθέτει η δικηγόρος.

Παράλληλα, η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη σημειώνει την καθυστέρηση στην αντίδραση των βελγικών Αρχών και το γεγονός ότι οι διαδικασίες «έτρεξαν» λίγο πριν τις εκλογές στην Ελλάδα.

«Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα» σημειώνει.

Τέλος, η Ολίβια Βένετ αναφέρει ότι η πλευρά του Έλληνα ευρωβουλευτή δεν έχει λάβει γνώση των όσων έχει πει στη δικαιοσύνη η καταγγέλλουσα.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό» τονίζει και συμπληρώνει πως «ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα