Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Προστασία οικογενειών από τους πλειστηριασμούς

Πρωτοβουλία για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς ξεκινάει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο να διασφαλιστεί ως το συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη.

Πρόκειται για μία σειρά προτάσεων που τίθεται προς έγκριση στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, που θα γίνει τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 και ώρα 3 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα (ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 32 και Αμερικής).

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σημείωσε:

«Η στιγμή είναι καίρια λόγω της διαβούλευσης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η Περιφέρειά μας πρέπει να μπει μπροστά. Είναι υποχρέωσή μας ως αιρετοί, ως τοπική αυτοδιοίκηση, ως Περιφέρεια, να μπούμε μπροστά για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει, πρέπει να προστατευτούν συνταγματικά ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο που αφήσει χωρίς σπίτι κάποιες οικογένειες, κάτι που συνιστά την πιο ακραία μορφή επέμβασης στο δικαίωμα του ατόμου για σεβασμό του ιδιωτικού βίου».

Τη σχετική εισήγηση θα κάνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η βοηθός περιφερειάρχη Αρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας προτείνεται να εγκρίνει την πανελλαδική πρωτοβουλία δικτύωσης φορέων αυτοδιοίκησης Β’ βαθμού για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς, καθώς και την ενυπόγραφη έγκριση των πολιτών για την υποβολή πρότασης ώστε να ζητήσουν τη συνταγματική κατοχύρωση προστασίας μίας στέγης και τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας της στέγης από την αναγκαστική εκτέλεση, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

 

Προτεινόμενα