ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Προσπαθεί να μπαλώσει τώρα τις δηλώσεις του ο Μπαλάσκας (vid)

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ Σταύρου Μπαλάσκα σχετικά με «ηλεκτρική σκούπα που θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια», αλλά και «θα περάσει ωραία στη φυλακή ο ληστής αστυνομικός, είναι και όμορφος», δεν προκάλεσαν μόνο αίσθηση, αλλά οδήγησαν τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να δώσει εντολή για διενέργεια ΕΔΕ.

Επίσης, η δήλωση του κ. Μπαλάσκα διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Αθηνών.

«Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πολύ καλά έκανε και διέταξε ΕΔΕ μετά από όλη αυτήν την επίθεση που έγινε από μερικά ΜΜΕ, εφημερίδες και σάιτ. Από εκεί και πέρα καλό είναι μερικές φορές να διευκρινίζεται τι ακριβώς έχει συμβεί, έτσι ώστε να ξέρουμε όλοι και να υπάρχει μια πολυπρισματική διαφάνεια», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Star, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μιλούσε ως εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, αλλά εξέφρασε τη δική του άποψη.

 

Οι εξηγήσεις του Μπαλάσκα μετά τον σάλο

«Ποτέ δεν θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια», είπε ο κ. Μπαλάσκας. «Εάν δει κάποιος όλη τη δήλωσή μου θα καταλάβει, γιατί μιλάω για δημοκρατικότητα, λέω ότι οι συνάδελφοί μου έκαναν εξαίρετα τη δουλειά τους, μιλάω για τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, τους πρόσφυγες, και αν ανατρέξει κάποιος στο internet, θα δει πολλές δηλώσεις μου αντιρατσιστικού χαρακτήρα για αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ακόμη στο Star.

Αναφορικά με την επίμαχη λέξη που χρησιμοποίησε σχετικά με την επιχείρηση στα Εξάρχεια («σκουπίδια») ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε ότι αναφερόταν σε συμπεριφορές και όχι σε ανθρώπους. «Δυστυχώς, κάποιοι προσπάθησαν, προφανώς για πολιτικούς λόγους,στους οποίους εγώ δεν υπόκειμαι, γιατί δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε πολιτικό πρόσπο, να δημιουργήσουν μια κατάσταση, η οποία ενδεχομένως να τους χρησίμευε αλλού. Κακώς το έκαναν αυτό, διότι εννοώ ότι υπάρχουν συμπεριφορές σκουπίδια και φαίνεται αυτό από τη δήλωσή μου εάν κάποιος τη δει ολόκληρη», ανέφερε. «Ποτέ δεν θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια».

 

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας για τον αστυνομικό που λήστευε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα με το υπηρεσιακό του όπλο, και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εθισμένος στον τζόγο.

«Εγώ πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση και μου είπαν ότι είναι όμορφος», είπε ο κ. Μπαλάσκας, προκαλώντας την εύλογη απορία του πάνελ, και συνέχισε: «Οταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, περνάς ωραία. Αυτός θα περάσει πολύ ωραία στη φυλακή!«…

«Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ως αδιανόητη την πράξη του συναδέλφου του.

Μετά τις αντιδράσεις στο πάνελ και το ερώτημα που δέχθηκε εάν επιβραβεύει τέτοιες συμπεριφορές στη φυλακή:

«Δεν επιβραβεύω, είπα ότι είναι αναπόφευκτο. Οι αστυνομικοί που περνάνε στην αντίπερα όχθη, στη μαύρη όψη του φεγγαριού, γίνεται παράνομοι, δεν θα πάνε στη φυλακή και θα τον περιμένουν εκεί όλοι με ανοιχτές τις αγκαλιές για να τον υποδεχθούνε. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Αν θέλει αστυνομικός να γίνει ληστής, να παραιτηθεί και να περάσει στην παρανομία. Μου είναι αδιανόητο, όσο αδιανόητο να στείλουμε ένα δίχρονο παιδί στον Αρη«, επιχειρηματολόγησε.

«Ο,τι πάθει, καλά να το πάθει», προσέθεσε σχετικά με την αυτοδικία στην οποία αναφέρθηκε. «Συνάδελφός μου, πήγε Δομοκό και του σπάσανε το κεφάλι μέσα στα ντους της φυλακής. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται, αλλά ισχύει για τους αστυνομικούς εν ενεργεία που περνάνε στην παρανομία», συνέχισε. «Θα τους περιμένουν χίλιοι ποινικοί να περάσουν όμορφα».

Ο κ. Μπαλάσκας διευκρίνισε ότι δεν είναι πολιτικός για να αλλάξει τα πράγματα στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, ωστόσο on camera παραδέχθηκε ότι το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας λειτουργεί με πλείστες διαχρονικές παθογένειες, πάντοτε σε γνώση των κρατικών φορέων και οργάνων.

Παραλλήλως, ο Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε: «Τα Εξάρχεια, κατά 70% έχουν καθαρίσει πλήρως. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν καθαρίσει σαν ηλεκτρική σκούπα που θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια. Τους πιάνουμε Δευτέρα, βγαίνουν την Τετάρτη. Το καθεστώς ατιμωρησίας έχει να κάνει με το νομικό πλαίσιο. Πάμε με ασπιρίνη να γιατρέψουμε τον καρκίνο. Τον πιάνω εφτά φορές μέσα στη βδομάδα, άρα κάνω τη δουλειά μου σαν αστυνομία. Οι άλλοι που νομοθετούν, πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Close