ΔήμοιΔήμος Λαυρεωτικής

Πρόσκληση στο πολυθέαμα Βυζαντινό Ορατόριο

Η Ιερά Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» σας προσκαλούν στο Βυζαντινό Ορατόριο «ψαλῶ τῷ Θεῷ μου ἕως ὑπάρχω» την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στις 19:30 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Παλλήνης(Πάτμου 7 Παλλήνη).

Ένα πολυθέαμα με εικόνες, σχόλια και κατανυκτικούς Ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Συμμετέχουν χορωδοί και η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου.

Σύνθεση – Ενορχήστρωση & Ερμηνεία: Βασίλης Χατζηνικολάου

Σχολιάζει ο πατήρ Τιμόθεος Αγγελής.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Βυζαντινό Ορατόριο

Μέσα στην Ορθόδοξη χαρμολύπη που δημιουργεί σε όλους η θρησκευτικότητα των ημερών, το «Βυζαντινό Ορατόριο» με υπότιτλο: «Ψαλῶ τῷ Θεῷ μου ἕως ὑπάρχω» φέρνει πιο κοντά στην εκκλησιαστική ατμόσφαιρα του Θείου Πάθους, ώστε στην πορεία μιας πνευματικής ανασυγκρότησης να αντλήσουμε δύναμη από το ξύλο του Σταυρού και τη ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου…

Πρόκειται για ένα πολυφωνικό Έργο όπου ο βυζαντινός χορός των ανδρών συμπορεύεται αρμονικά με γυναικείες φωνές, σε μια πρωτόγνωρη συμφωνική διάσταση.

Η σύνθεση, ενορχήστρωση και ερμηνεία των Ύμνων είναι του ιεροψάλτη Βασίλη Χατζηνικολάου και αποτελούν επιλογές από τους ψηφιακούς του δίσκους.

Στην πολυμορφία αυτή της οικουμενικής υμνωδίας του Ορατορίου, συμμετέχει και η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Μαρκοπούλου.

Παράλληλα η σκηνοθετική σύλληψη που γεφυρώνει την Βυζαντινή μελωδία με τον ηλεκτρονικό ήχο του 21ου αιώνα και τον πατερικό λόγο με εικόνες και ντοκουμέντα σπάνιας ομορφιάς σε γιγαντοοθόνη, σας προσκαλούν να συμπορευθείτε μαζί Του, αναβαίνοντας εις Ιεροσόλυμα…

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι