ΔήμοιΔήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Προσφεύγει ξανά ο Δήμος Φιλαδέλφειας στο ΣτΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτηση ακύρωσης εγγράφου του διευθυντή Δασών Αθηνών με το οποίο δεν εγκρίνει την ανέγερση αναψυκτηρίου εντός του Άλσους, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Στην προσφυγή του, ο Δήμος θεωρεί «αβάσιμους και προσχηματικούς» τους λόγους που επικαλείται ο διευθυντής Δασών για να απορρίψει το αίτημα του Δήμου.

Στην αίτηση περιγράφονται οι ενέργειες που έκανε ο Δήμος προκειμένου να κατασκευάσει ένα νέο αναψυκτήριο στην θέση του παλαιού Κενταύρου το οποίο είχε αυθαίρετα επεκταθεί, είχε κριθεί οριστικά κατεδαφιστέο και είχε υποχρεωτικά διακοπεί η λειτουργία του εδώ και αρκετά χρόνια.

Κατόπιν αυτών, κατεδαφίστηκε άρον-άρον το 2015 προκειμένου να γλυτώσει ο Δήμος από τα πρόστιμα, όμως η δημοτική αρχή θέλησε να λειτουργήσει ένα νέο αναψυκτήριο για την εξυπηρέτηση επισκεπτών του Άλσους.

Κάτι που βέβαια έρχεται σε αντίθεση με παλιές εξαγγελίες της διοίκησης του Δήμου για απομάκρυνση-κατεδάφιση κάθε αυθαιρέτου και φύτευση δέντρων στους χώρους των κτισμάτων.

Ο διευθυντής Δασών απέρριψε κατηγορηματικά την κατασκευή του αναψυκτηρίου. Να σημειωθεί πως είχαν προηγηθεί έγγραφα υπομνήματα από πλευράς Δήμου προς υπενθύμιση και διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου, ως μοχλός πίεσης προς την Διεύθυνση Δασών Αθηνών.

Ο Δήμος τονίζει πως η ανέγερση του αναψυκτηρίου θα αποτελέσει πηγή εσόδων για την συντήρηση του Άλσους, το οποίο κατά γενική ομολογία βρίσκεται εδώ και χρόνια σε κακή κατάσταση, με την ελπίδα να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι