ΕπικαιρότηταΠολιτική

Προκαλεί ξανά η Αγκυρα: Η Ελλάδα μάς παρενοχλεί, παραβιάζει τα σύνορά μας

Μετά τις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τη σκυτάλη των εμπρηστικών δηλώσεων πήρε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Καλίν μίλησε για «παραβίαση συνόρων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τηρούνται όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στις Βρυξέλλες με Ελληνες αξιωματούχους.

«Τον περασμένο μήνα είχα συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό μου στις Βρυξέλλες, και ο Γερμανός ομόλογός μου ήταν σε αυτή τη συνάντηση. Προτιμούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις εντάσεις και συγκρούσεις προχωρώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραμε εκεί και να επίλυση των ζητημάτων και μείωση των εντάσεων μέσω ειρήνης και διαπραγματεύσεων. Αλλά όταν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων, παραβίαση συνόρων ή παρενόχληση κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν διστάζει να απαντήσει σε αυτές», ήταν η δήλωσή του.

«Το μήνυμα του προέδρου μας προς την ελληνική πλευρά, προς τον Eλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ σαφές και κατηγορηματικό. Ας λύσουμε τα θέματά μας μεταξύ μας. Πρέπει να γνωρίζετε, να δείτε και να κατανοήσετε ότι η πολιτική σας να ασκείτε πίεση στην Τουρκία, εμπλέκοντας τρίτα μέρη στη διαδικασία, δεν θα αποφέρει αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Καλίν.

Ηχηρή απάντηση στην προκλητική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και άλλων Τούρκων αξιωματούχων έδωσαν διπλωματικές πηγές. «Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα. Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού» επεσήμαναν οι διπλωματικές πηγές.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα