Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-ΘράκηςΠεριφέρειες

Πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε ορεινούς οικισμούς της Θράκης

Κλιμάκιο ιατρών με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Χαλβατσιώτη δέχθηκε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του περιφερειάρχη για το πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων που θα πραγματοποιήσουν στα μέσα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες σε ορεινούς οικισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής και με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δράση σχεδιάζεται και υλοποιείται από την από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ) «Αναγέννηση & Πρόοδος» και στη Θράκη θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ και τη συνεργασία των οικείων Δήμων και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από δύο κινητές ιατρικές μονάδες, θα έχουν προληπτικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνουν γυναικολογικές, ακτινολογικές και οδοντιατρικές εξετάσεις, μέτρηση οστικής μάζας, μαστογραφία, προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά αναφορικά με προβλήματα ανάπτυξης, διαθλαστικές ανωμαλίες και μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και ειδικά παιχνίδια για την αξιολόγηση αθλητικών επιδόσεων.

Προτεινόμενα