ΔήμοιΔήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία Νίκαιας και Ρέντη

Τα δημοτικά σχολεία Νίκαιας 12ο και 4ο, επισκέφθηκε η Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη πριν από λίγες ημέρες με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών και για τις πράσινες γωνιές της που τοποθετήθηκαν σε δέκα σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Μπλε κάδος της ανακύκλωσης «Τάκης Αλουμινάκης» ζωντάνεψε και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να  συνομιλήσουν μαζί του και να γίνουν οι βοηθοί του.

Σκοπός του Δήμου είναι να αναπτυχθούν έως το καλοκαίρι του 2020 σε όλες τις σχολικές μονάδες αντίστοιχες γωνιές, ενώ οι συσκευασίες θα πλαισιώνονται και με άλλα ρεύματα απορριμμάτων όπως μπαταρίες, πλαστικά καπάκια, οικιακά μαγειρεμένα λάδια, έντυπο χαρτί κ.ά. και με το μεγάλο στοίχημα να γίνει η κομποστοποίηση καθημερινότητα.

Τα οφέλη από την συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι εκτός από την διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στους μελλοντικούς δημότες και η ανταποδοτικότητα αφού τα σχολεία θα καρπώνονται όλα τα “οικονομικά και μη” οφέλη από αυτό.

Τα σχολεία επισκέφθηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος Αφροδίτη Μάλαμα η οποία αναφέρθηκε  στα θεμέλια της Κυκλικής Οικονομίας και με αυτό τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να «αποκτήσουν φτερά» ως αγγελιοφόροι της ανακύκλωσης διαχέοντας το μήνυμά της παντού.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τονίζει:

Για να επιτευχθεί ο στόχος της ανακύκλωσης απαιτείται να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης και ο Ενιαίος Διαβαθμικός Σύνδεσμος της Αττικής.

Γι’ αυτό το σκοπό από τη νέα σχολική χρόνια με την συνεργασία των παραπάνω συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης και τους δασκάλους των σχολείων θα καταρτίσουμε από κοινού ένα σταθερό, πολύχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ως προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται συστηματικά η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου και μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις ενισχύει την  περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μικρών δημοτών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι και η τοποθέτηση Μπλε κάδων (240 λίτρων) στις αυλές όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

nikaia-rentis

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι