ΔήμοιΔήμος Αγίου ΔημητρίουΔήμος ΑλίμουΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημόσιο

Σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καπάταη, οι δήμαρχοι Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, έπειτα από πρόταση της Περιφέρειας Αττικής, αποφάσισαν να ξεκινήσουν πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής καθαρού χαρτιού από σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες.

Αφού συζητήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και αναλύθηκαν οι πτυχές του προγράμματος, οι δήμαρχοι δήλωσαν τη βούλησή τους για τη γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος.

Επίσης, η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου υπογράμμισε πόσο σημαντικός είναι, μέσω του εν λόγω προγράμματος, ο ρόλος των Δήμων στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών σχετικά με τα θέματα της Ανακύκλωσης και του Περιβάλλοντος, αφού μάλιστα πρόκειται να εφαρμοστεί στα σχολεία και των δυο πόλεων.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει γρήγορα το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο πρεσβεύει.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Σοφία Κορωναίου, μέλος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ και περιφερειακή σύμβουλος, η αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Αγίου Δημητρίου Αικατερίνη Ασημακοπούλου, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλίμου Αρτέμιος Καραμολέγκος, καθώς και ο διευθυντής του Γραφείου του αντιπεριφερειάρχη, Λεωνίδας Μίαρης.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι