ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Προφυλακίστηκε ο 33χρονος που βασάνιζε και δολοφονούσε γάτες στον Κολωνό

Στη φυλακή μετά από εντολή του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 33χρονος, ο οποίος βασάνιζε και σκότωνε γάτες στην περιοχή του Κολωνού.

Ο άντρας ομολόγησε τις πράξεις του και προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως μετά την απολογία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο είχε συλληφθεί ξανά για βασανισμό και θανάτωση ζώων, αλλά τότε αφέθηκε ελεύθερος.

Η μετατροπή της φόνευσης και του βασανισμού ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα μπορεί να ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, ωστόσο, φαίνεται ότι εξαιρετικά σπάνια εφαρμόζεται.

Η προφυλάκισή του είναι η δεύτερη που γίνεται στη χώρα μας και ουσιαστικά αποτελούσε μονόδρομο μιας και ήταν υπότροπος σε διάπραξη κακουργημάτων ενώ, επίσης, υπάρχει κατάθεση αστυνομικού που βεβαιώνει ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και τον φόνο άλλων ζώων.

Ο 33χρονος εντοπίστηκε από μία 43χρονη γυναίκα, στις 15.30 της Τετάρτης, ενώ χτυπούσε γάτα με μία πέτρα.

Οταν η γυναίκα τον ρώτησε τι κάνει εκεί, αυτός κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της, με την ίδια πέτρα στα χέρια με την οποία είχε κακοποιήσει τη γάτα.

Η 43χρονη έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού, όπου υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 33χρονου.

Η σύλληψή του έγινε την Τετάρτη, στις 2:.40, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στη συμβολή των οδών Καστοριάς και Αγίου Ορους στην Αθήνα, λίγες ώρες μετά τον βασανισμό γάτας, στη συμβολή οδών Παραμυθιάς και Σαλαμίνος, στον Κολωνό.

Ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι πετούσε τα τετράποδα μετά τις κακοποιήσεις σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Πελαγωνίας, όπου έμενε αρκετά βράδια.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ οδηγήθηκαν στο σημείο που κατέληγαν τα βασανισμένα τετράποδα, όπου και εντόπισαν τα κουφάρια τους και αμέσως ενημέρωσαν την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, που είναι υπεύθυνη για παραβάσεις του νόμου περί ζώων, η οποία τους παρέπεμψε στην ενημέρωση της Αστικής Πανίδας για την περισυλλογή και την εξέταση των νεκρών ζώων.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην ταυτοποίησή του στις 5 Φεβρουαρίου, μετά τη μήνυση που υπέβαλε αυτόπτης μάρτυρας άλλου βασανισμού ζώου.

Συγκεκριμένα, τον είχε δει την ώρα που είχε τυλίξει μία γάτα με ένα φούτερ και τη χτυπούσε δυνατά και επανειλημμένα στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο.

Στη συνέχεια μπήκε σε πιλοτή, συνεχίζοντας να χτυπά το άτυχο ζώο.

Ο μάρτυρας πήγε αμέσως στο τμήμα του Κολωνού και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του άγνωστου δράστη, καθώς δεν γνώριζε τα στοιχεία του 33χρονου, και παράλληλα έδωσε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που είχε και είχαν καταγράψει τις κινήσεις του δράστη.

Παρέδωσε ακόμα και τη μπλούζα – φούτερ που είχε χρησιμοποιήσει ο 33χρονος, πάνω στην οποία υπήρχε αίμα του άτυχου ζώου.

Το βίντεο αναρτήθηκε από πολίτες στο διαδίκτυο και την επόμενη μέρα, στις 6 του μήνα, στις 19.20, πήγε στο τμήμα μία γυναίκα η οποία ανέφερε πως γνώριζε τον 33χορνο, καθώς είχε προχωρήσει σε παρόμοιες πράξεις και είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος Ομονοίας στις  3 Δεκεμβρίου 2022.

Η σύλληψή του είχε γίνει στην οδό Μυκάλης, όμως, όπως ανέφερε, δεν γνώριζε τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Οι αστυνομικοί, μέσα από το σύστημα που έχουν, ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους για τα στοιχεία του 33χρονου και στη συνέχεια κάλεσαν και πάλι τον μάρτυρα που τους είχε παραδώσει το βίντεο και είχε υποβάλει τη μήνυση, ο οποίος αναγνώρισε τον 33χρονο από φωτογραφίες που του έδειξαν.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα