ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Προεκλογική περίοδος: Ανοικτό το ενδεχόμενο για έκτακτο δώρο Πάσχα

 REUTERS/Benoit Tessier/Illustration

Ανοικτό άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ως «δώρο Πάσχα», όπως έγινε με την “επιταγή ακρίβειας” τα Χριστούγεννα.

«Οπως φαίνεται δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις, τις οποίες θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός για τις πολλές ανάγκες που υπάρχουν στην κοινωνία. Η εκτίμησή μου είναι τα μέτρα που τώρα βλέπει ο πολίτης για πρώτη φορά στο πορτοφόλι του, είναι 3 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο υπουργός Οικονομικών», είπε ο Σταϊκούρας στον ΣΚΑΪ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί «δώρο Πάσχα» περίπου 300 ευρώ.

Στις σκέψεις της κυβέρνησης φέρεται να βρίσκεται η παράταση του “market pass” που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, μέχρι και το φθινόπωρο, όπως και η παράταση της επιδότησης ρεύματος για όσο χρειαστεί.

Παραλλήλως, εξετάζεται το ενδεχόμενο της επιδότησης εισφορών ως αντίβαρο για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες.

Εξάλλου, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί στο 5% το 2023, ενώ ανέφερε ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική».

Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται, αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

Επίσης, ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που παρατηρούνται στον τομέα των τροφίμων, γεγονός που όπως είπε, αφορά σε όλη την Ευρώπη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα