ΕπικαιρότηταΠολιτική

Πρόεδρος ΚΙΕΦ: Είμαστε ένα τουρκικό κόμμα (video)

Η πλειονότητα του εκλογικού ελληνικού χάρτη μετά τις ευρωεκλογές είχε αρκετό μπλε χρώμα και λιγότερο ροζ, ωστόσο αυτό που ξεχώριζε ήταν το γκρι της Ροδόπης και της Ξάνθης, εκεί όπου το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) βγήκε πρώτο σε ψήφους με ποσοστά 38% και 25% αντίστοιχα.

Η πρόεδρος του κόμματος Τσιγδέμ Ασαφογλου, μίλησε στο  Open TV και χαρακτήρισε το ΚΙΕΦ «τουρκικό κόμμα», ενώ ζήτησε αναγνώριση τουρκικής εθνικής ταυτότητας της μειονότητας.

Μάλιστα, όπως και η ίδια ισχυρίζεται, είναι Τουρκάλα.

Oπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους» και τονίζει στη συνέχεια ότι και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τα όσα έχει πει, η Τσιγδέμ Ασάφογλου ανέφερε ότι η πατρίδα της είναι η Ελλάδα, αλλά η «μητέρα πατρίδα της είναι η Τουρκία» και όπως εξηγεί εντός της Ελλάδας ανήκει σε μια μειονότητα η οποία είναι και «εθνική (τουρκική) και θρησκευτική».

Oπως εξηγούν Eλληνες καθηγητές, το ΚΙΕΦ έχει στραμμένες τις «κεραίες» του στην Aγκυρα και προβάλλει τις τουρκικές διεκδικήσεις στην περιοχή.

Αντανακλά μάλιστα μια ευρύτερη στρατηγική της Τουρκίας, η οποία έχει ως στόχο την εργαλειοποίηση και στην εκμετάλλευση των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε όλα τα Βαλκάνια, ως εργαλείο αύξησης της τουρκικής επιρροής στην περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι για τη νίκη του ΚΙΕΦ στη Δυτική Θράκη εξέδωσε και τηλεγράφημα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, με την επισήμανση ότι «το κόμμα συγκέντρωσε την υποστήριξη της τουρκικής εθνότητας που ζει στην περιοχή».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα