ΔήμοιΔήμος Κηφισιάς

Προχωρούν τα έργα στα σχολεία της Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς και την νέα σχολική χρονιά στέκεται αρωγός στην προσπάθεια για επαρκείς, ασφαλείς και παιδαγωγικά άρτιους σχολικούς χώρους, πάντοτε με τη στήριξη και τη συνδρομή της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Σημαντικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με την εποπτεία της προέδρου Κατερίνας Καραλή. Για πρώτη φορά έγινε η συμπλήρωση του ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) τον Μάιο, τον μήνα που γίνονται οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α’ Δημοτικού, ώστε όσοι γονείς θέλησαν να καταθέσουν το δελτίο στα σχολεία με την εγγραφή του παιδιού τους, να είναι έτοιμοι.

Τελειώνοντας το σχολικό έτος 2017-2018, πραγματοποιήθηκαν δυο μαθησιακοί έλεγχοι σε μαθητές νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού που θα βοηθήσουν και τους δασκάλους αλλά και τους γονείς των παιδιών στη νέα σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν οι εξής έλεγχοι:

  • Έλεγχος ετοιμότητας των παιδιών του Νηπιαγωγείου για να συνεχίσουν στην Α’ Δημοτικού
  • Έλεγχος Μαθησιακής κατάστασης των μαθητών της Α’ Δημοτικού για να επισημανθούν πιθανά κενά

Επίσης πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος για την αμβλυωπία, το «τεμπέλικο μάτι» σε μαθητές. Εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης στις σχολικές εγκαταστάσεις αλλά και στους αύλειους χώρους πραγματοποιούνται συνεχώς από τα τεχνικά συνεργία και από εργολαβίες του Δήμου. Ήδη είναι σε εξέλιξη εργολαβία ύψους 200.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Κηφισιάς εντάχθηκε στο πρόγραμμα επισκευών σχολείων «Φιλόδημος» που προϋπολογίζεται στα 452.000 ευρώ.

Την εποπτεία των έργων στα σχολικά συγκροτήματα έχουν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς καθώς και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Αυλήτη και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, με πρώην πρόεδρο τον αντιδήμαρχο Σταύρο Ζαπάντη και νυν τον δημοτικό σύμβουλο Παντελή Παπανικολόπουλο, του Δήμου Κηφισιάς.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι