ΕπικαιρότηταΚόσμος

Πραξικόπημα στο Σουδάν: Η Παγκόσμια Τράπεζα αναστέλλει τις εκταμιεύσεις βοήθειας

Οι επιπτώσεις του στρατιωτικού πραξικοπήματος στο Σουδάν, το οποίο ανέτρεψε τη μεταβατική κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, σταδιακά γίνονται εμφανείς. Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέστειλε την καταβολή βοήθειας.

«Ανησυχώ πολύ για τα πρόσφατα γεγονότα στο Σουδάν και φοβάμαι τον δραματικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στην κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Αμερικανός Ντέιβιντ Μαλπάς.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ήδη πως ανέστειλε οικονομική βοήθεια 700 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Σουδάν και εξετάζει την επιβολή κυρώσεων.

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε γνωστό πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Σουδάν.

Ωστόσο, μια εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως θα ήταν «πρόωρο» να γίνουν σχόλια για τις «επιπτώσεις» που θα έχει το στρατιωτικό πραξικόπημα στις σχέσεις του Σουδάν με τον χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ουάσινγκτον.

Οι δύο θεσμοί, πάντως, ανέστειλαν τη συνεργασία τους με τη Μιανμάρ μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου και με το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τη 15η Αυγούστου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα