ΔήμοιΔήμος ΙλίουΚΕΔΕΦορείς-Οργανισμοί

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ιλίου

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Δήμο Ιλίου, τα εγκαίνια της νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Τα 8 νοσήματα είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.

Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

Σήμερα εγκαινιάσαμε δύο ακόμη σημαντικές δομές στο πλαίσιο της διεύρυνσης του δικτύου κοινωνικής μέριμνας του Δήμου μας για την ενίσχυση της ομπρέλας προστασίας των πολιτών, οι οποίοι μέσω του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας και του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών θα μπορούν να βρουν πολύπλευρη στήριξη, ελπίδα και ζωή.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας:

Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένα βασικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήρως εναρμονισμένο με τα πρωτόκολλα του ΠΟΥ, που έχει σαν σκοπό την δημιουργία θεσμικού φορέα για όλες τις δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Ο Δήμος Ιλίου  δημιουργώντας ΚΕΠ Υγείας προσφέρει, μεταξύ άλλων, στους δημότες του τη δυνατότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου των νοσημάτων πριν αυτά φτάσουν στην ανάγκη θεραπείας.

Επιπρόσθετα, συγχαίρουμε τον Δήμο Ιλίου για την ευαισθητοποίηση του να στηρίξει την εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών του συλλόγου Όραμα Ελπίδας με τη δημιουργία τοπικού συνεργαζόμενου κέντρου στο Δήμο.

Μια κίνηση που στηρίζει η ΚΕΔΕ και το ΕΔΔΥΠΠΥ, με υπογραφή συμφώνου με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στην ευθύνη της Περιφέρειας, να επενδύσει στην προαγωγή της υγείας των κατοίκων και τόνισε ότι αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από την επιδότηση των ΚΕΠ Υγείας. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος.

Στο πλαίσιο της υπογραφής συμφώνου μεταξύ του ΕΔΔΥΠΠΥ και του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», ακολούθησε εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών και ομιλία του παιδίατρου αιματολόγου, αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Στέλιου Γραφάκου, για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την σημασία της προσφοράς Μυελού των Οστών/Αιμοποιητικών Κυττάρων και εγγραφή τους ως εθελοντές δότες για την ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Τα εγκαίνια της νέας δομής υγείας και πρόληψης «ΚΕΠ Υγείας» στήριξαν με τη παρουσία τους πλήθος πολιτών.

 

 

Close