ΕπικαιρότηταΠολιτική

Power Pass: 31,6 εκατομμύρια ευρώ πιστώθηκαν στους δικαιούχους

Ποσό συνολικού ύψους 31,6 εκατομμυρίων ευρώ, πιστώθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό σε 866.181 δικαιούχους του Power Pass.

Πρόκειται για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022.

Στην πίστωση αυτή, περιλαμβάνονται, επίσης, υπόλοιπα πληρωμών για λογαριασμούς της περιόδου από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022, κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κατά το ίδιο ανακοινωθέν, το ποσό αυτό μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πιστώθηκε από την «Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε. στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Μετά τη σημερινή πληρωμή, η συνολική δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που εκδόθηκαν την περίοδο 1/12/2021 έως 30/6/2022 ανέρχεται στα 295,6 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η πίστωση αυτή αφορά συγκεκριμένους δικαιούχους που δεν είχαν λάβει όλο το ποσό του Power Pass, λόγω μη έγκαιρης παράδοσης των στοιχείων τους από τους παρόχους ενέργειας.

Κατά τα λοιπά, οι περισσότεροι δικαιούχοι έχουν λάβει πλήρως την επιδότηση ρεύματος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα